vtm go

Na de VRT met VRT Nu, lanceert ook Medialaan zijn eigen streamingdienst VTM GO. De dienst is beschikbaar via de website en als testversie via mobiele applicaties.

VRT Nu is een groot succes voor de openbare omroep en Medialaan kon dan ook niet achterblijven. Ze lanceren VTM Go, een videoplatform waar de programma’s van Medialaan (VTM, Q2, Vitaya en CAZ) op te vinden zijn. Daarnaast zijn er ook internationale series en films beschikbaar. Niet alleen de hedendaagse programma’s zijn er te vinden, maar ook succesreeksen uit het verleden zoals Wauters vs. Waes en Nonkel Jef. Het aanbod varieert van maand tot maand, net zoals op de andere videoplatformen is er een rotatie in het aanbod. Programma’s kunnen dertig dagen uitgesteld gekeken worden. Verder is het ook mogelijk om live tv te kijken via het platform.

VTM Go is gratis te gebruiken met een VTM-account, maar tijdens het kijken moet je soms wel een groot aantal advertentieblokken doorstaan. Niet alleen in het begin van de episode, maar ook later. Zo moesten we ongeveer halverwege de episode zes advertentieblokken doorstaan, goed voor 1 minuut en 45 seconden aan commercieel plezier. Het platform wil zich vooral onderscheiden met personalisatie. Zo worden er steeds nieuwe reeksen voorgesteld op basis van het kijkgedrag van de gebruiker. De interface zal dus verschillen van gebruiker tot gebruiker.

VTM Go is nu voor iedereen toegankelijk via de website, maar de mobiele applicaties zijn wel beperkt tot een selecte groep testgebruikers. De Android-applicatie ondersteunt streaming naar Chromecast.