nubia red magic mars

Nubia treedt met zijn Red Magic Mars de stille gamingmarkt op, en gaat de concurrentie aan met Asus, Razer en Xiaomi. Er is nu een nieuwe editie van de gamingsmartphone met 10 GB RAM.

Asus, Razer en Xiaomi, ze hebben ten minste een ding met elkaar gemeen: ze maken allemaal een gamingsmartphone. In alle drie de gevallen is het ook mogelijk om smartphones van de fabrikanten in de Benelux aan te schaffen. Nubia is actief in België en Nederland, iets wat wel als een verrassing mag komen. Nubia is voornamelijk actief op de Chinese markt, maar bracht tot een paar jaar terug ook met regelmaat toestellen uit in de Benelux. Het bedrijf kwam in februari al met de Red Magic Mars-gamingsmartphone, daar wordt nu een variant aan toegevoegd met 10 GB RAM-geheugen.

Het toestel is, vergelijkbaar met de ‘standaard’ Nubia Red Magic Mars, voorzien van een Snapdragon 845 SoC, maar dan nu met 10 GB RAM. Ook het opslaggeheugen heeft een upgrade gekregen. In de basisvariant van de Red Magic Mars zit 128 GB-opslaggeheugen, terwijl de Camo-editie met 10 GB RAM het dubbele krijgt, 256 GB-opslag. Qua batterij bevat de Red Magic Mars een 3.800 mAh-variant. Nubia noemt ook een snellaadfunctie, maar laat de maximale laadsnelheden achterwege. Met het 6-inch lcd-paneel, met een resolutie van 2.160 x 1.080, komt de capaciteit goed van pas.

‘Mars Triggers’

Het is natuurlijk geen gamingsmartphone zonder dat daar gamingfuncties aan gekoppeld zitten. In het geval van de Red Magic Mars begint het al bij de speciale schouderknoppen, de Mars Triggers, zoals Nubia deze graag noemt. Deze ‘triggers’ zijn twee capacitieve plekken op de behuizing om te gebruiken tijdens het gamen. Ook is er een schuifmechanisme om de gamingmodus in te schakelen. Vanuit de gamingmodus kan je direct alle games op je telefoon openen, Xiaomi heeft op de Black Shark een vergelijkbare modus. Het toestel zelf draait op Android 9.0 ‘zonder extra bloatware’, aldus Nubia.

Om het toestel te bestellen kan je terecht op de website van Nubia. Er zijn geen (web)winkels in de Benelux die het toestel afzonderlijk aanbieden. Voor het basismodel van de Red Magic betaal je 399 euro, daar krijg je 6 GB RAM en 128 GB-opslag voor. Een upgrade van 50 euro levert je 8 GB RAM op, terwijl je voor de laatste upgrade nog eens 100 euro mag bijbetalen. Voor 549 euro is de variant met 10 GB RAM en 256 GB-opslag toch vrij prijzig. Daarmee plaatst het toestel zich namelijk in de buurt van OnePlus 6(T), die qua gamingprestaties vergelijkbaar presteert, ze hebben immers dezelfde SoC.