Windows 10 mei update

Wie niet kan wachten op de mei update van Windows 10, kan via het Windows Insider programma nu alvast aan de slag met de finale versie.


In mei kunnen we opnieuw een grote Windows 10 update verwachten en deze wordt momenteel al volop getest door testers binnen de Release Preview groep van Windows Insider.

Wie zich binnen het programma bevindt, kan update 18362.30 nu downloaden via Windows update en zijn of haar feedback geven voordat hij voor iedereen beschikbaar wordt. Eindgebruikers zullen je alvast dankbaar zijn, want bij de oktober update liepen een aantal zaken mis, waardoor onder meer bestanden werden verwijderd.

De mei update van Windows zal onder andere voorzien in een nieuw Light thema voor het besturingssysteem en ondersteuning toevoegen voor Kaomoji emoji’s (zoals ¯\_(ツ)_/¯ ). Ook zal het veel makkelijker worden om een virtuele kopie van Windows 10 te draaien dankzij de Windows Sandbox. Cortana heeft verder de scheiding aangevraagd van Search en zal zich in haar nieuwe leven enkel nog richten op spraakinvoer. Verwacht ook een hele verzameling aanpassingen die het gebruiksgemak in Windows 10 ten goede zullen komen, zoals een vernieuwd dialoogvenster voor printopdrachten.


Wil je in de toekomst zelf dit soort updates testen dan kan je deelnemen aan het Windows Insider programma door in het startmenu instellingen te kiezen, naar bijwerken en beveiliging te navigeren en je bij het Windows Insider-programma in te schrijven.


Gerelateerde artikelen

Windows 10 oktober-update wordt gestaakt door ontbrekende bestanden na installatie

Recentelijk werd de oktober-update van Windows 10 nog gelanceerd, de uitrol volgde meteen. Helaas komt daar nu een einde aan door bestanden die plotsklaps van computers zijn verdwenen na de installatie.

Microsoft brengt wijziging aan in Windows 10 voor ‘Hardware veilig verwijderen’

Windows 10 is een van de grootste wijzigingen voor Microsoft ooit. Op het oog lijkt het veel op Windows 7 en 8. Nu mag in Windows 10 de ‘Hardware veilig verwijderen’-knop met pensioen.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.