Nieuws

OPPO Reno 10X Zoom Edition: tienmaal optische zoom in een smartphone

OPPO heeft tijdens een lanceringsevent de Reno-serie vandaag voor het eerst laten zien. In deze lijn van toestellen past ook de high-end OPPO Reno 10X Zoom Edition, met 10x optische zoom.

OPPO is in Europa nog een van de ‘nieuwere’ Chinese smartphonefabrikanten. Toch is het bedrijf druk bezig om zijn grip op de markt te vergroten. In China heeft het bedrijf alvast twee van zijn nieuwste smartphones laten zien: de OPPO Reno en Reno 10X Zoom Edition. Het eerste model zal door het leven gaan als de ‘goedkopere’ variant van de Reno-productgroep. Het wil namelijk zo zijn dat de Reno-naam niet bestemd is voor één smartphone, er zullen in komende jaren nog veel smartphones volgen. Qua specificaties is het een opvolger van de OPPO Find X, met de nieuwe Snapdragon 855 SoC, een pop-up selfiecamera en daardoor natuurlijk een randloos scherm.

Als we het toestel dan nog verder vergelijken met de Find X, dan zie je dat OPPO ditmaal een iets minder ‘drastische’ technologie heeft gekozen voor de pop-up selfiecamera. In plaats van het verschuiven van de ganse bovenkant, komt er een schuine module met de selfiecamera uit de behuizing tevoorschijn. OPPO heeft bij de selfiecamera gekozen voor een 16 MP-exemplaar met f/2.0 diafragma. Helaas is de 3D-sensor voor gezichtsherkenning van de voorkant verdwenen, je bent dus aanwezen op de nieuwe in-display vingerafdrukscanner die in het 6,6-inch scherm aanwezig is. Het gaat om een AMOLED-exemplaar met een resolutie van 2.340 x 1.080 pixels en Gorilla Glass 6 is ook weer aanwezig.

Nieuwste high-end silicon

Andere specificaties omvatten een Qualcomm Snapdragon 855, die de nodige rekenkracht zal leveren om de telefoon aan te sturen. Verder noemt OPPO verschillende opties voor het opslag- en RAM-geheugen. Zo zal er de keuze zijn uit 6 GB RAM en 128 GB-opslag, 6 GB RAM en 256 GB-opslag en als laatst een optie voor 8 GB RAM en 256 GB-opslag. Voor de software krijgen we een geheel nieuwe versie van ColorOS, om precies te zijn versie 6.0 gebaseerd op Android 9.0 Pie. Tot dusver een ‘normale’ smartphone, de camera’s van de Reno 10X Zoom Edition brengen daar verandering in.

Aan de achterkant vinden we immers een vernuftig staaltje technologie. Waar Huawei het ditmaal tot 5x optische zoom wist te schoppen, gaat OPPO een stapje verder: het bedrijf belooft 10x optische zoom. Het beeld zal via een prisma opgevangen worden door een 13 MP-sensor met beeldstabilisatie. Het diafragma van de sensor is met f/3.0 wel vrij klein. Voor foto’s in de avond zal deze sensor dan ook niet zo goed van pas komen. Naast de sensor met optische zoom, is er ook een 48 MP-camera aanwezig. Deze zal in het donker, door middel van ‘pixel-binning’ juist betere foto’s maken. Als laatste is er een 8 MP-sensor met een 120-graden groothoeklens. Hoeveel je mag betalen voor de telefoon is nog onbekend, het toestel wordt in Europa pas op 24 april gelanceerd in Zurich.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business