Nieuws

Sharp introduceert vouwbaar scherm in flip phone

Sharp is bij ons niet erg bekend, maar het bedrijf is er zonet in geslaagd om een prototype van een flip phone met vouwbaar scherm uit zijn mouw te schudden.

Naast de grote merken zoals Samsung en Huawei, is er nu ook een kleiner merk dat zich op de markt van vouwbare smartphones begeeft. Het Japanse Sharp focust zich voornamelijk op beeldschermen en heeft daar nu een vouwbaar exemplaar aan toegevoegd. Ter demonstratie heeft het dit aangebracht in een populair toestel dat we vandaag de dag al eens graag vouwen, met name een smartphone.

Dit smartphoneprototype van Sharp bevat een vouwbare display van 6,18 inch met een resolutie van 3040p x 1440p (WQHD+) met bovenaan een notch. Dit prototype heeft een scherm dat naar binnen vouwt zoals bij de oude flip phones en zoals velen hopen terug te zien bij de nieuwe Motorola RAZR waarover hevig gespeculeerd wordt. Het scherm van Sharp zou bovendien zowel naar binnen als buiten kunnen vouwen en zou zo’n 300.000 keer gevouwen kunnen worden.

Sharp gaat zelf echter geen smartphone verkopen met vouwbaar scherm. Het bedrijf is wel van plan om het vouwbare scherm afzonderlijk te verkopen aan fabrikanten die een vouwbare smartphone willen produceren. Een lanceringsdatum voor dit vouwbare scherm is er niet. Het Japanse bedrijf verwacht “binnen enkele jaren” het scherm te lanceren.

Of vouwbare smartphones over enkele jaren nog steeds een trend zullen zijn, valt weliswaar te betwijfelen. Op de redactie zijn we het er alleszins over eens dat deze smartphones redelijk snel hun liedje zullen uitzingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business