nieuwsoverzicht

Nieuwtje gemist? In dit weekoverzicht zetten we de belangrijkste artikels van de voorbije week nog eens op een rijtje!


In dit nieuwsoverzicht vind je de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije week terug. De eerste foto van een zwart gat werd genomen, Samsung probeert de regels van de selfiecamera te herschrijven met de Galaxy A80 en Tesla installeert nieuwe motoren in de S- en X-modellen. Daarover lees je meer hieronder. Fijn weekend!


Gerelateerde artikelen

Tesla installeert nieuwe motoren in Model S en X voor ‘extended range’

Tesla is een van de weinige fabrikanten met een volledig elektrisch portfolio. Bij de Tesla Model S en X zou de autofabrikant nu de nieuwe motoren uit de Model 3 installeren om de range te verlengen.

Samsung Galaxy A80 pakt uit met roterende 48MP-camera

Met de Galaxy A80 lijkt Samsung de camerawetten voor smartphones te herschrijven. De roterende camera moet een nieuw selfietijdperk inluiden.

Testversie op Chromium gebaseerde Edge-browser nu beschikbaar

If you can't beat them, join them. Met dat in het achterhoofd heeft Microsoft hun Edge-browser opnieuw opgebouwd op basis van Chromium. Hoe dat in de praktijk werkt, kan je nu zelf uittesten. 

Microsoft brengt wijziging aan in Windows 10 voor ‘Hardware veilig verwijderen’

Windows 10 is een van de grootste wijzigingen voor Microsoft ooit. Op het oog lijkt het veel op Windows 7 en 8. Nu mag in Windows 10 de ‘Hardware veilig verwijderen’-knop met pensioen.

Google Drive brengt volledige ondersteuning Microsoft Office-bestanden

Gedaan met het verplicht gebruiken van Word, PowerPoint en Excel. Google Drive komt met volledige ondersteuning voor de verschillende bestandsformaten.

Telescoop neemt eerste foto ooit van een zwart gat

Na jarenlang onderzoek zijn wetenschappers er eindelijk in geslaagd om een zwart gat op de gevoelige plaat vast te leggen.

Maak kennis met Jumbo: de nieuwste app om je privacy te beheren

Het ene privacyschandaal volgt het andere op en hackers zijn actiever dan ooit tevoren. Een app zoals Jumbo voor privacybeheer is daarom meer dan welkom.

Disney+ kost 6,99 dollar, verschijnt pas zomer 2020

Tijdens een presentatie voor investeerders heeft Disney een schat van informatie vrijgegeven over hun streamingdienst Disney+. Er is goed en slecht nieuws.