Nieuws

De Rapide E is Aston Martin’s eerste elektrische auto

Als autofabrikant word je tegenwoordig raar aangekeken als je geen elektrische wagen in je assortiment hebt. Aston Martin introduceert nu ook zijn eerste volledig elektrische wagen, de Rapide E.

Het is niet de eerste keer dat we van de Rapide E horen, maar tijdens de Shanghai Auto Show werd het pareltje wel officieel voorgesteld aan het grote publiek.

De Rapid E is het vervolg op de 9 jaar oude Rapide Sedan. Achteraan vinden we een elektromotor die 601 pk en 950 Nm levert. Dit maakt van de Rapide E niet meteen de snelste elektrische wagen, hij schakelt van 0 naar 100 km/u in een 4-tal seconden en kan een topsnelheid bereiken van 250 km/u.

Onder de motorkap vinden we vervolgens een 65 kWh-accu. Volgens de wltp-norm kan de wagen hiermee een bereik van 320 kilometer aan. Na een uur laden zou je terug 298 kilometer verder kunnen dankzij 50 Kw en 400V. Snelladen aan 100 kW en 800V is eveneens mogelijk. Een uurtje snelladen brengt je dan 499 kilometer verder.

De prijs is nog niet bekend, maar die wil je mogelijk ook niet onder ogen zien wanneer je weet dat er slechts 155 exemplaren van geproduceerd worden. Leuk om te weten, is dat James Bond (Daniel Craig) in de nieuwe Bond-film hoogstwaarschijnlijk in de Rapide E zal rondcrossen.

https://www.youtube.com/watch?v=BGY5lciXsfQ

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business