Nieuws

Basisversie OnePlus 7 met waterdruppel-notch te zien in nieuwe renders

Terwijl OnePlus achter de schermen druk bezig is met de finale stappen voor zijn nieuwe toestellen, laat OnLeaks al de eerste renders zien van de ‘basisversie’ van de aanstaande OnePlus 7.

Dat OnePlus werkt aan een nieuw toestel is intussen overduidelijk. Voor 2019 zijn de verwachtingen wederom hooggespannen. Eerder lekten er al details van de OnePlus 7 Pro uit, een duurdere versie van de OnePlus 7. Ook moet er een OnePlus 7 Pro 5G-editie verschijnen. In het geval van de Pro-versie zou er een pop-up selfiecamera aanwezig zijn, waardoor er een vrijwel randloos scherm aan de voorkant overblijft. OnLeaks, een bron die met enige regelmaat accurate renders van telefoons weet te verspreiden, laat nu mogelijk de eerste renders van de ‘basisversie’ van de OnePlus 7 zien.

‘Vernieuwde OnePlus 6T?’

Van de renders is af te leiden dat het toestel niet veel zal verschillen met de OnePlus 6T. Aan de voorkant zien we, net zoals bij het laatstgenoemde toestel, een waterdruppel-notch. Ook de plaatsing van de knoppen is vergelijkbaar, met rechts de alert-slider en aan-/uitknop. Aan de linkerkant vinden we vervolgens nog de volumeknoppen. Iets boven de volumeknoppen zit het simkaartslot. Aan de onderkant zijn vervolgens aan weerszijde van de USB-C-poort uitsparingen, om een speaker en microfoon in te verwerken. Op stereo-speakers hoef je (helaas) niet te hopen.

Afmetingen van de OnePlus 7 komen, volgens Pricebaba, uit op 157,7 x 74,8 x 8,1mm. Daarmee is 8,1mm de dikte op het ‘dunste’ punt. Er is, zoals we al eerder bij de OnePlus 6T hebben gezien, een camera-uitstulping. Bij de camera-uitstulping zou het toestel 9,5mm dik zijn. Wat nog opvalt aan de uitstulping is dat de flitser daar voortaan ook in aanwezig is. Verder mist het toestel in vergelijking met de 7 Pro nog één camera. Het is onbekend wat de specificaties van de camerasensoren aan boord van de basis- en pro-versie zullen zijn. Dat geldt ook voor andere specificaties van het toestel.

Lancering OnePlus 7 (Pro)

OnePlus heeft de afgelopen jaren volgens een relatief vast stramien zijn toestellen uitgebracht. In 2018 lanceerde het bedrijf zijn smartphone op 16 mei. Het vermoeden gaat dan ook dat de maand mei wederom in het vizier staat van de fabrikant. Pete Lau, CEO van OnePlus, zal op woensdag een eerste teaser plaatsen voor het aankomende toestel. Mogelijk wordt daarmee een lanceringsdatum bevestigd, of krijgen we andere informatie over het toestel te lezen. Bij de 6 en 6T liet OnePlus voor de lancering al veel van de specificaties gecontroleerd ‘uitlekken’. Het is nu voornamelijk afwachten of er écht meerdere toestellen gelanceerd worden, eerder lanceerde het bedrijf immers telkens één toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business