Nieuws

Gerucht: OnePlus 7 Pro krijgt Quad HD+ AMOLED-scherm en 4.000 mAh-batterij

Alhoewel OnePlus het nog stil lijkt te houden over de nieuwe OnePlus 7 en 7 Pro, brengt Ishan Agarwal al zeer belangrijke informatie. Onder andere over het (grote) scherm en de 4.000 mAh-batterij.

OnePlus zal later dit voorjaar met zijn nieuwste high-end smartphones volgen. Meervoud, want het begint er nu toch op te lijken dat er meerdere toestellen zullen volgen. Op dinsdag verschenen er al renders van de OnePlus 7, maar de OnePlus 7 Pro was eerder ook al in beeld. Van de Pro-versie zal er ook een 5G-variant beschikbaar komen. Waar OnePlus de versie uit zal rollen is nog onbekend. In veel gebieden zal 5G voorlopig nog niet aan de orde zijn. Gelukkig biedt een twitteraar al een hoop extra informatie over het toestel: zo weten we dat de OnePlus 7 Pro een Quad HD+-scherm heeft.

Informatie is afkomstig van Ishan Agarwal (via Android Central). Agarwal wist zijn Twitter-account de afgelopen jaren om te vormen tot een betrouwbare plaats voor geruchten over OnePlus-toestellen. Met de OnePlus 6 en 6T wist de twitteraar al op voorhand juiste informatie te bieden. Voor de OnePlus 7 Pro valt dit natuurlijk nog maar te bezien, neem deze geruchten dan ook met een korreltje zout. Nu dat op papier staat, de belangrijke specificaties: het toestel zou allereerst een Quad HD+-scherm bevatten. Het is niet zomaar een Quad HD+ AMOLED-paneel, maar een met een 90 Hz-refresh rate.

Ook is er een USB-C-poort aanwezig, niet zo speciaal. Wel nieuw is de USB 3.1-specificatie. Daarmee kan je in de praktijk (veel) hogere doorvoersnelheden behalen. Via de USB-C-poort verloopt ook het opladen van de 4.000 mAh-batterij in de OnePlus 7 Pro. Als een ‘standaard’ biedt OnePlus nu zijn Warp Charge 30-technologie. Deze versie van snelladen was eerder al aanwezig in de OnePlus 6T McLaren Editie. Verrassend genoeg zal de OnePlus 7 Pro een stereo-speaker opstelling verkrijgen, en zijn er drie camera’s aanwezig op de achterkant: één standaard sensor, gekoppeld aan telefoto en groothoeklens-sensoren. Natuurlijk zal het toestel ook de Qualcomm Snapdragon 855 SoC bevatten.

Geen Full-HD-scherm?

Sinds de OnePlus One maakt de fabrikant gebruik van schermen met een Full-HD-resolutie. Later was er nog de upgrade naar AMOLED-schermen, maar verder vielen de upgrades behoorlijk tegen. Ditmaal zet het gelukkig hoger in met een Quad HD+-scherm, vermoedelijk uit de fabrieken van het Zuid-Koreaanse Samsung Displays. Opvallend aan het scherm is zijn 90 Hz-verversingssnelheid. Dat hebben we eerder gezien bij Asus en Razer, maar het is de eerste keer dat een ‘regulier’ merk het nieuwe soort schermen gaat gebruiken. Als beelden vaker verversen krijg je over het algemeen een ‘soepelere’ ervaring. Dat is in de praktijk, met een 90 Hz-scherm op smartphones, precies hetzelfde.

Beeld: OnLeaks / OnePlus 7 Pro.

Voor de lancering van de OnePlus 7 Pro hoeven we vermoedelijk niet al te lang meer te wachten. In de voorgaande jaren vond de lancering van het eerste toestel telkens plaats in mei. Gezien er steeds meer geruchten verschijnen, zal het dit jaar vermoedelijk niet anders zijn. Een bevestigde datum is er nog niet, maar geruchten wijzen er nu op dat het toestel wel eens op 14 mei kan verschijnen. Een locatie voor de lancering is ook nog niet aangekondigd. Gezien mei niet ver weg meer is, is de kans vrij groot dat er eens deze dagen meer naar buiten komt. Pete Lau, CEO van OnePlus, zou op woensdag alvast voor het eerst informatie over de toestellen verspreiden. Wat er naar buiten zal komen is vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business