Nieuws

Samsung reageert op foutieve reviewexemplaren Galaxy Fold-smartphone

Samsung bevindt zich in een lastig parket. Het bedrijf stuurde dinsdag reviewexemplaren van de Galaxy Fold uit naar de Amerikaanse pers. Berichten over defecte exemplaren verspreiden zich razendsnel.

In Europa kunnen we vanaf 3 mei genieten van de Samsung Galaxy Fold, terwijl de Fold in de VS juist al vanaf 26 april geleverd zal worden. Na de hands-on-sessies van afgelopen maandag, ontvingen veel websites een exemplaar van de Fold. Op Twitter verschenen nog geen 48 uur na ontvangst diverse meldingen van de testers over foutieve exemplaren. Het was te verwachten dat een plastic scherm meer krachten zou moeten weerstaan. Dat de smartphone ook nog eens te vouwen is, maakt het toestel enkel nog maar kwetsbaarder. Samsung heeft inmiddels een bericht uitgegeven over de foutieve exemplaren.

Geen screenprotector…

Vier exemplaren van de Samsung Galaxy Fold, die in handen waren van Amerikaanse journalisten, bleken na 24 uur al defect te zijn. Het gaat onder andere om de Fold van Mark Gurman, Marques Brownlee (MKBHD), Dieter Bohn (The Verge) en Steve Kovach (CNBC). In twee gevallen bleek het te gaan om ‘een fout van de gebruiker’. Zowel Marques als Mark haalde per ongeluk een laag van het scherm af. Ze dachten dat het ging om een plastic screenprotector, maar het bleek de polymeer laag die het AMOLED-scherm moest beschermen. In de gevallen van Dieter en Steve is het onbekend wat het defect bij hun schermen veroorzaakt. Dit is een ‘ramp’ voor Samsung, op zijn zachtst uitgedrukt.

Volgens zowel Marques als Mark was het vrij gemakkelijk om de plastic laag te verwijderen en zag het er ook uit als verpakkingsmateriaal. Samsung zou een klein aantal journalisten hebben bericht over de plastic laag, met de specifieke melding deze niet te verwijderen. Helaas blijkt de melding niet bij iedereen te zijn toegekomen. Het is onbekend of het verwijderen van deze laag direct zal leiden tot een defect paneel, maar gezien de berichten van de journalisten lijkt deze conclusie realistisch. Bij Steve begon het scherm plotseling voor de helft te flikkeren, wat erop kan wijzen dat het gaat om een ‘normaal’ defect in de hardware. Bij Dieter lijkt er echter een bobbel in het scherm te zitten.

Samsung reageert openbaar

Wat de vervolgstappen van het bedrijf zijn, is nog onbekend. Op de website van Samsung in de VS is het toestel vooralsnog niet meer te koop. Volgens het bedrijf zou dat te maken hebben met de enorm hoge vraag naar de vouwbare smartphone. Klanten die zich hebben aangemeld voor de pre-orders, maar nog geen bestelling kunnen plaatsen, staan op de wachtlijst, aldus Samsung. Hoe de situatie zich in Europa zal voortzetten is vooralsnog onbekend. The Verge heeft navraag gedaan bij Samsung over de problematiek en kreeg een statement terug. Dit is het volledige statement vanuit het Amerikaanse PR-departement van Samsung:

A limited number of early Galaxy Fold samples were provided to media for review. We have received a few reports regarding the main display on the samples provided. We will thoroughly inspect these units in person to determine the cause of the matter.

Separately, a few reviewers reported having removed the top layer of the display causing damage to the screen. The main display on the Galaxy Fold features a top protective layer, which is part of the display structure designed to protect the screen from unintended scratches. Removing the protective layer or adding adhesives to the main display may cause damage. We will ensure this information is clearly delivered to our customers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business