Nieuws

OnePlus 3 en 3T ontvangen eerste publieke beta OxygenOS op Android 9.0 Pie

Eigenaren van de OnePlus 3 en 3T kunnen na drie jaar nog altijd hun ogen uitkijken: ze ontvangen de update naar Android 9.0 Pie, daarmee is het de derde Android-upgrade in drie jaar tijd.

Waar de meeste fabrikanten zich richten op een update-termijn van ongeveer twee jaar, weet het Chinese OnePlus met de 3 en 3T een geweldige updatestrategie vast te houden. De toestellen, die in 2016 op de markt verschenen, krijgen nu namelijk hun derde Android-upgrade. Het begon in 2016 nog met Android 6.0 Marshmallow, maar inmiddels zijn we toegekomen bij Android 9.0 Pie. Met de update krijgt het toestel voor het laatst een geheel nieuw uiterlijk voor zijn software. Helaas zal het na de update wel minder spoedig lopen, al krijgt de telefoon nog tot en met november zijn updates.

Het was al bekend dat OnePlus bezig was met de ontwikkeling van Android 9.0 Pie voor de OnePlus 3 en 3T. Het bedrijf beloofde begin 2018 om het toestel direct naar Android 9.0 Pie te upgraden, in plaats van de relatief kleine upgrade naar Android 8.1 Oreo uit te voeren. Op het moment van schrijven draaien de toestellen dan ook op Android 8.0 Oreo, maar daar komt dus snel verandering in. In een bericht op het OnePlus Forum is te lezen dat de openbare beta voor Android 9.0 Pie een feit is. Momenteel is het nog wel zo dat de update los geïnstalleerd moet worden, en een paar bugs kan bevatten.

Hele sleur nieuwe functies

Natuurlijk krijgen gebruikers met Android 9.0 Pie een geheel nieuw uiterlijk. Ook zitten er slimme functies ingebouwd, bijvoorbeeld om met AI je batterijduur te verlengen. Verder past OnePlus een nieuwe do-not-disturb-modus toe met extra instelmogelijkheden. Is dat nog niet voldoende? Dan kan je genieten van de Game Modus 3.0, waarmee je alle notificaties uit kan schakelen om bij het gamen met rust gelaten te worden. De laatste toevoeging is dat deze update al de beveiligingspatch van April 2019 bevat. Wanneer de update via een over-the-air-update verschijnt, is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business