Nieuws

Samsung Galaxy Fold gaat terug naar R&D-afdeling vanwege schermproblemen

Samsung had voor 26 april de lancering voor de Galaxy Fold ingepland. Helaas laat Samsung weten dat het de lancering wereldwijd uit zal stellen na problemen met het vouwbare scherm.

Vorige week donderdag kregen Belgische journalisten nog de kans om hands-on te gaan met de Galaxy Fold. Dat was precies één dag nadat er verschillende berichten verschenen over Galaxy Fold reviewexemplaren met een defect scherm. In meerdere gevallen was het probleem veroorzaakt door de gebruiker: de beschermende ‘polymeer’ schermlaag van de Fold werd verwijderd. In twee andere gevallen bleek er iets anders aan de hand te zijn. Voor Samsung lijkt dat nu voldoende te zijn om de lancering wereldwijd af te blazen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal binnen een paar weken een nieuwe releasedatum vaststellen. Eerst zal het bedrijf veranderingen aan moeten brengen aan het ontwerp.

Uitstel na defecte schermen

Samsung meldt deze stap in een persbericht over de Samsung Galaxy Fold. Volgens het bedrijf hebben de Amerikaanse journalisten laten zien dat de Fold veel potentieel heeft, maar nog een aantal veranderingen nodig heeft voordat deze klaar is voor de consumentenmarkt. Enerzijds zal Samsung het scherm versterken om defecten te voorkomen. Anderzijds is Samsung ook bezig met het aanbrengen van veranderingen in de handleiding van de Galaxy Fold. Veranderingen in de handleiding zullen voornamelijk van doen hebben met de gebruikswijze van het scherm. Momenteel staat in de handleiding van de Fold al dat de schermlaag niet verwijderd mag worden, aldus Samsung.

Samsung laat momenteel nog niet weten wanneer de problemen opgelost zullen zijn. Wel laat het weten dat er over een ‘paar weken’ een nieuwe releasedatum zal verschijnen. In die tijd zal het nog meer onderzoek uitvoeren op basis van de eerste onderzoeksresultaten naar de reviewexemplaren. Uit de eerste inspecties kwam naar boven dat de defecten mogelijk veroorzaakt worden door de druk bij de scharnieren aan de boven- en onderkant. Ook zou een open gedeelte in de behuizing ‘deeltjes’ binnenlaten. In het geval van The Verge ging het om een stukje klei, dat er in een korte tijd voor zorgde dat er een bobbel in het AMOLED-scherm zat, waardoor het scherm een defect vertoonde.

Retour reviewexemplaren

Momenteel lijkt het er zelfs op dat reviewexemplaren van Amerikaanse journalisten geretourneerd moeten worden. Wat daar precies de redenering achter is, valt moeilijk te duiden. Het is te hopen dat Samsung binnen een korte tijd zijn Fold klaar kan stomen voor de verkoop. De fabrikant liet net voor MWC 2019 met trots de vouwbare telefoon zien. Daarmee was het, na Royole, de eerste fabrikant om een vouwbare telefoon te tonen. Later dit jaar zal Huawei, als de grote concurrent voor Samsung, de Mate X aankondigen. In vergelijking met de Galaxy Fold, plooit dat scherm juist naar de buitenkant. Of Huawei tegen vergelijkbare hobbels aan zal lopen, valt moeilijk te zeggen.

https://twitter.com/RDRv3/status/1120570629504286720

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business