Huawei P30 Pro - 1

Huawei maakt zich op om EMUI 9.1 uit te brengen op 46 apparaten. Het besturingssysteem zelf is gebaseerd op Android 9.0 Pie en brengt een aantal kleinere, maar vernuftige toevoegingen.

Advertentie

Waar de meeste fabrikanten zo’n beetje tegen het einde aanlopen van hun Android 9.0 Pie-updates, lijkt Huawei juist volop bezig te zijn. Het gaat specifiek om de update naar EMUI 9.1 op basis van Android 9.0 Pie. Eerder ontvingen veel van de toestellen al een update naar EMUI 9.0, met EMUI 9.1 krijgen de gebruikers de beschikking over een aantal nieuwe functies. In totaal zijn er 46 toestellen die de upgrade naar deze versie van EMUI ontvangen, zo laat het bedrijf weten via Weibo. XDA-Developers wist de afbeelding op Weibo met de informatie als eerst op te merken.

Huawei EMUI 9.1

Het is verrassend dat Huawei zo snel al een lijst uitbrengt met de te upgraden toestellen. EMUI 9.1 verscheen namelijk pas op 26 maart, tijdens het lanceringevenement van de Huawei P30 (Pro) in Parijs. Naast de Huawei P30-serie, heeft Huawei de Mate 20-serie ook al onder handen genomen. Op het moment van schrijven is er voor deze toestellen, waaronder de Mate 20 (Pro en X) en de Mate RS, al een beta-update beschikbaar. Wanneer Huawei deze update wereldwijd beschikbaar zal stellen, is vooralsnog onbekend.

EMUI 9.1 - Huawei
Beeld: Huawei, Weibo / geplande updates naar EMUI 9.1

Naast de Mate 20-series, zal ook de Mate 10-serie uit 2017 de update ontvangen. Het lijstje gaat ook verder met de P10- en P20-series, al lijken de P10 Lite en P20 Lite te ‘missen’ in deze lijst. In China gaan deze de toestellen onder een andere naam door het leven, specifiek de Huawei Nova 3e en Huawei Enjoy Youth. Ook de P Smart 2019 mist, al staat deze in de lijst als de Enjoy 7S. De kans is groot dat de Huawei P20 Lite en P Smart 2019 beide de update zullen ontvangen, terwijl de P10 Lite het onderspit zal moeten delven. Naast verschillende Huawei-toestellen, staan ook Honor-smartphones, zoals de 8X en View10, op de lijst. Als laatst maken de MediaPad M5’s ook deel uit van de geplande updates.

Regio-specifiek updateplan

Er missen ook andere smartphoneseries, zoals de Huawei Y-series, die in China niet of nauwelijks verkocht worden. Gezien het gaat om een specifieke lijst voor de Chinese Huawei-gebruikers, zou het zo kunnen zijn dat Huawei in Europa meer of minder updates uit zal rollen. In het bericht op Weibo laat Huawei niks weten over een updatetermijn. Wel stelt de afbeelding dat verschillende toestellen al in de testfase zitten, terwijl andere toestellen enkel ingepland staan voor de toekomst. Zodra EMUI 9.1 op je toestel zal landen, kan je genieten van de GPU Turbo 3.0-functie, tezamen met nieuwe icoontjes en de functie om Google Assistant te activeren door je aan-/uitknop kort in te drukken.

Advertentie