Verfborstel en emmers

De vertrouwde software gaat nergens meer naartoe nadat Microsoft volop steunbetuigingen mocht ontvangen.

Advertentie

Microsoft Paint is een door iedereen gekende Windows-applicatie en is al onderdeel van het besturingssysteem sinds de allereerste versie uit 1985. In 2017 werd echter aangegeven dat er geen updates of ondersteuning meer zou voorzien worden en dat het programma uiteindelijk verwijderd zou worden. Het regende echter steunbetuigingen op het wereldwijde web en Microsoft is nu op die beslissing teruggekomen.

Het nieuws werd op Twitter bevestigd door Brandon LeBlanc van het Windows Insider Program-team en dit nadat een andere Twitter-gebruiker zich afvroeg waar de waarschuwing naartoe is die nu al een tijdlang verschijnt als je de software opent. LeBlanc reageerde door te zeggen dat MSPaint een onderdeel zal zijn van Windows-update 1903 en voorlopig nergens naartoe gaat.

Het is dus nog altijd niet nodig om over te stappen op Paint3D, het jongere broertje van Paint, als je dat niet wil. De moderne app is op zowat alle vlakken superieur aan Paint, maar meer is duidelijk niet altijd beter en de eenvoud van Paint draagt juist toe aan de populariteit van het programma.

Paint melding in Windows 10

Advertentie