Nieuws

Amerikaanse AT&T verplaatst leveringsdatum Samsung Galaxy Fold naar 13 juni

Amerikaanse telecomgigant AT&T noemt in een e-mail naar zijn klanten een lanceringsdatum van 13 juni voor de Samsung Galaxy Fold. Zowel Samsung als AT&T willen niet reageren op het ‘nieuws’.

Nu de levering van de Samsung Galaxy Fold officieel niet meer plaats zal vinden op 26 april, is het voor bedrijven tijd om de pre-order te verplaatsen. In een verklaring liet Samsung weten gedurende de komende weken met een nieuwe lanceringsdatum te komen. Amerikaanse telecomgigant AT&T heeft in een e-mail zijn klanten op de hoogte gesteld van een nieuwe leveringsdatum. Het gaat specifiek om een leveringsdatum voor pre-orders op donderdag 13 juni. Deze datum verscheen in verschillende (legitieme) schermafbeeldingen via Twitter. Helaas is dit nog verre van een bevestiging van een datum voor de aanstaande Galaxy Fold-lancering.

Dat AT&T aan zijn klanten een e-mail heeft verstuurd, betekent nog niet dat het gaat om een correcte datum. In een reactie aan The Verge liet Samsung weten geen updates te hebben, ook AT&T gaf geen reactie tegenover de website. Gezien Samsung nog geen nieuwe lanceringsdatum de wijde wereld in heeft verstuurd, is de kans groot dat de datum incorrect is. In plaats daarvan zou het juist kunnen gaan om een placeholder in het systeem, die later met de juiste datum geüpdatet zal worden. Helaas is de e-mail zonder context verstuurd, en weten klanten dus ook niet wat de reden is voor de uitgestelde levering. Hoe moeilijk het ook te geloven zal zijn, niet iedereen volgt het nieuws.

Reviewexemplaren teruggenomen

Ten tijde dat AT&T zich bezighoudt met het plaatsen van een (verwarrende) pre-order datum van 13 juni, neemt Samsung alle reviewexemplaren terug. Reuters meldt in een rapport dat Samsung inmiddels een groot deel van alle reviewexemplaren terugneemt. Het is niet al te verrassend dat het Zuid-Koreaanse bedrijf deze stap zet. Om deze ‘ramp’ zo klein mogelijk te houden, heeft het geen ruimte voor extra exemplaren die vergelijkbare defecten vertonen. Michael Fisher, ook bekend als theMrMobile, heeft intussen ook een defect exemplaar. Vermoedelijk is er via het open deel van het scharnier een deeltje onder het scherm terechtgekomen, waardoor er een bubbel in het scherm zit.

Als opvolging van het ‘schandaal’, publiceerde iFixit een uitgebreide publicatie over vermoedelijke fouten in het design van de Galaxy Fold. Tegelijkertijd noemt de website nog maar eens hoe kwetsbaar een OLED-scherm is. Het is dan ook niet vreemd dat een stukje klei of zand het paneel kan beschadigen. Of er een uitgebreide verklaring vanuit Samsung zal verschijnen over de defecte reviewexemplaren, valt nog maar te bezien, al gaat onze hoop daar natuurlijk wel naar uit. Of 13 juni de juiste datum zal zijn voor de definitieve lancering: niemand die het weet. Zoals Samsung heeft aangegeven, zullen we in de komende weken meer te horen krijgen over de juiste lanceringsdatum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business