Nieuws

Dell brengt vernieuwde XPS 15 in juni, met een webcam op de juiste plaats

Nadat Intel op 23 april zijn 9e generatie Core-processoren liet zien, maakt Dell zich al op om al zijn XPS, Alienware en G-series laptops te voorzien van de nieuwste processoren en Nvidia gpu’s.

Intel bracht op 23 april ‘eindelijk’ zijn 9e generatie Intel Core-laptopprocessoren uit. Frank Azor, directeur van de Alienware en Dell XPS-divisie, laat nu weten dat de XPS ook een update zal ontvangen met de nieuwe processoren. Tegelijkertijd laat Azor vallen dat de webcam op de XPS 15 verplaatst zal worden. Eerder kreeg een versie van de XPS 13 al zijn webcam boven het scherm, dat zal nu ook zo zijn voor de XPS 15. Verder zit er nog voldoende in het vat voor de Alienware-line-up, zo zullen de G-series een upgrade krijgen naar de nieuwste Nvidia gpu’s. Evenals dat er voor de m15 en m17 van Alienware later dit jaar een uitgebreide upgrade klaarstaat, met de nieuwste cpu’s en gpu’s.

Webcam onder het scherm

Het was voor de gebruikers van XPS-laptops al jaren een doorn in het oog: een webcam die zich onder het scherm bevond. Je gesprekspartner kon zo met gemak je neusharen tellen. Inmiddels heeft ook Dell de fout ingezien, een foto van de laptop met zijn webcam boven het scherm is er (nog) niet, al zou deze al in juni moeten verschijnen. Tezamen met de herplaatste webcam zal Dell ook een OLED-scherm op de XPS 15 introduceren. Naast het OLED-scherm zal de specifieke variant van de XPS 15 een Core i9-processor bevatten, verder zal de Nvidia GTX 1650 grafische chip een upgrade vormen over de oude GTX 1050 Ti-gpu. De batterij blijft hangen op een maximum van 97Wh. Prijzen van de nieuwe XPS 15 verschillen niet veel van de bestaande varianten, aldus de fabrikant.

In het gamingsegment brengt Dell per direct nieuwe G5- en G7-laptops naar zijn webshop. De laptops beschikken over de nieuwste 9e generatie Intel Core-processoren. Ook brengt Dell ook de Nvidia GTX 1650 en GTX 1660 Ti-gpu’s naar de Dell G5 en G7. Het gaat om Max Q-varianten van de Turing-gpu, toch zou het een behoorlijke upgrade moeten zijn over bestaande GTX 1050 (Ti) en GTX 1060-modellen. Als je graag een OLED-paneel in je laptop wil, dan moet je nog even wachten. Vanaf mei zal Dell de OLED-panelen bij de G7 introduceren. Voor de Alienware m15 en M17 staat eenzelfde processor- en grafischechipbehandeling te wachten, maar wanneer is vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business