Nieuws

Grootste designfout in Galaxy Fold aangetoond door iFixit

In de teardown van iFixit komt de oorzaak aan het licht van de technische problemen waarmee de Samsung Galaxy Fold kampt op dit moment.

De afgelopen anderhalve week is een zwarte periode in de geschiedenis van Samsung. De Galaxy Fold, wat misschien wel zijn weg terug naar de top van de smartphonemarkt was, vertoonde heel wat technische problemen. De wereldwijde lancering van de eerste echte vouwbare smartphone – we negeren even de FlexPai van Royole – zal dus niet op 26 april plaatsvinden. In een van de welbekende teardowns van iFixit is nu te zien waaraan die problemen grotendeels te wijten zijn.

Bobbels onder het scherm

Allereerst is het belangrijk om het probleem specifiek te benoemen. Er waren namelijk heel wat problemen met de Galaxy Fold, maar soms lag de oorzaak bij de testers. Zo verwijderden zij soms de bovenste laag van het scherm met de gedachte dat het een screenprotector was. In feite is die laag essentieel voor de werking van het scherm en mag die bijgevolg ook niet verwijderd worden. Ook de softwareproblemen in elke vroege testmodellen zijn intussen verholpen. Het probleem waar Samsung echter geen reactie op kon geven, was het ontstaan van bobbels onder het scherm wanneer er vuil onder kroop.

Bron: iFixit

Het vouwmechanisme zelf was volgens iFixit wel voldoende stevig en zou inderdaad, zoals Samsung aangeeft, 200.000 keer gevouwen kunnen worden. Bovenaan het vouwmechanisme is er echter een opening aanwezig van ongeveer 7 mm breed. En het is net in die opening dat er vuil en stof kon terechtkomen. Als dit vervolgens verder onder het scherm gleed, kon er een bobbel ontstaan. Ook achteraan het vouwscharnier waren er openingen waar vuil tussen kon kruipen. Eens er vuil onder het scherm zit, is het bovendien onmogelijk om dit eronderuit te halen.

Tot slot geeft iFixit altijd een score voor repareerbaarheid mee aan alle toestellen die ze uit elkaar halen in een teardown. Gezien de nieuwe vorm van de Galaxy Fold en zijn slechte relatie met vuil en stof, kreeg de vouwbare smartphone een magere 2 op 10. Met een beetje geluk zal de uiteindelijke versie van de Galaxy Fold dus wel een manier hebben om stof en vuil buiten te houden.

Galaxy FoldifixitmobielsamsungSamsung Galaxy Foldvouwbare smartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen