Nieuws

Samsung scoort 60 procent minder winst in eerste kwartaal

Na een lastige week voor Samsung met betrekking tot de Galaxy Fold, moest het bedrijf nu ook dalende winstcijfers voorleggen.

Samsung moest het in het eerste kwartaal van 2019 stellen met een winstdaling van 60 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling komt er door de lagere prijs van memory chips. De daling was de grootste sinds het derde kwartaal van 2014.

Samsung zag de bui enkele weken geleden al hangen en waarschuwde aandeelhouders toen voor minder indrukwekkende cijfers. Dat wordt nu bevestigd in het officiële rapport van het bedrijf, waarin een winst van ‘slechts’ 5,4 miljard dollar staat vermeld en een omzetdaling van 23 procent op het vlak van memory chips.

Galaxy S10 doet het wel goed

Op het vlak van smartphones mag het bedrijf echter niet klagen. De Galaxy Fold mag dan wel flinke problemen hebben gehad tijdens de reviewperiode, de Galaxy S10 zou goede verkoopcijfers behaald hebben. Ook de A-reeks deed het goed; Samsung verwacht zelfs een stijgende vraag in het tweede kwartaal van dit jaar.

Een nieuwe lanceringsdatum voor de Galaxy Fold wordt verwacht in de komende weken. Als het apparaat zijn beloftes kan waarmaken, zal de omzet van het huidige (of volgende?) kwartaal er ongetwijfeld een pak beter uitzien voor het elektronicabedrijf.

businessgalaxyGalaxy Foldmobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals