energizer P18K Pop

Energizer geloofde in hun kruising tussen een smartphone en powerbank, maar mogelijk is het toch niet iets waar de wereld op zit te wachten. De fabrikant zocht zo'n 1 miljoen euro, maar kreeg slechts 13.384 euro. 

Advertentie

De Energizer P18K Pop kon op heel wat aandacht rekenen op het Mobile World Congress 2019, maar met aandacht koop je echter niets. Dat merkt nu ook Avenir Telecom. Zij startten namelijk een Indiegogo om geld binnen te halen om de smartphone (die voorlopig slechts een concept is) verder te ontwikkelen, maar de campagne is op een sisser afgelopen. Uiteindelijk werd er maar 1% van het doel bereikt en moest Avenir Telecom genoegen nemen met 13.384 euro versus de gehoopte 1.070.331 euro. In een update bedankt Avenir Telecom alle mensen die het project gesteund hebben (11 mensen). Toch zeggen ze dat ze ondanks het onbereikte doel wel zullen blijven sleutelen aan de telefoon. Specifiek gaat het dan om het design, de dikte, etc. Avenir Telecom gelooft er namelijk nog steeds in dat er interesse is voor smartphones met een extra grote batterijduur.

De P18K maakte die belofte alleszins waar. Met zijn batterij van 18.000 mAh kan je 90 uur bellen, 100 uur muziek luisteren of 2 dagen video’s kijken. Wanneer je de telefoon in standby laat, kan hij 50 dagen weg met een volle accu. Verder beschikt het toestel ook over vijf camera’s waarvan er al twee te vinden zijn in de pop-up selfie cam.

Het wordt interessant om te zien hoe ze de uit de kluiten gewassen powerbank aantrekkelijk zullen maken.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Energizer P18K Pop: 18.000 mAh-batterij met een identiteitscrisis

Ooit een telefoon gehad waarmee je 90 uur kon bellen, 100 uur muziek mee kon luisteren, of juist 48 uur video mee kon bekijken? Juist, de Energizer P18K Pop brengt precies dat, verpakt in een identiteitscrisis.