Nieuws

Facebook heeft grootse plannen met Messenger

Facebook heeft dan wel WhatsApp, maar dat betekent niet dat ze Messenger als zijprojectje zien. Integendeel, Facebook gaat Messenger de komende tijd heel wat meer aandacht geven. 

Binnenkort vindt de jaarlijkse F8-conferentie plaats voor ontwikkelaars, maar Facebook laat alvast in zijn kaarten kijken omtrent de toekomst van Facebook Messenger. Facebook omschrijft het zelfs als een “transitiejaar”.

Project LightSpeed

Onder de vlag van Project LightSpeed zal Facebook hun berichtendienst volledig herbouwen. De applicatie zou zo maximaal 30 MB groot worden, in vergelijking met de huidige versie die zo’n 247 MB inneemt. Door die kleine bestandsgrootte zou de app ook sneller moeten openen. Het gaat hier dus niet om een Lite-versie van de applicatie (die bieden ze immers al aan). Het gaat dus om de volwaardige Messenger-ervaring, maar dan sneller en kleiner. Een releasedatum ontbreekt voorlopig nog, maar Asha Sharma van Facebook vertelt wel dat het tijd kost om zo’n grote update uit te rollen. Verwacht de nieuwe versie dus nog niet al te vroeg.

Desktop app

Iets waar velen op zaten te wachten, wordt eindelijk werkelijkheid. Facebook wil namelijk een volwaardige desktopversie van Messenger uitrollen, net zoals ze dat ook voor WhatsApp deden. In tegenstelling tot WhatsApp, willen ze in plaats van een rudimentaire app meteen een desktop app met alle toeters en bellen. Alle functionaliteiten zouden dus voorhanden moeten zijn op de desktopversie. De applicatie wordt momenteel getest en zal later in 2019 wereldwijd worden uitgerold.

Sociale beleving

Mark Zuckerberg verwees recent naar Messenger als een “digitale woonkamer”. Dit houdt in dat hun visie is om van Messenger een platform te maken waar mensen in vertrouwen met elkaar kunnen praten. Een van de ideeën hiervoor is een plaats waar je de stories van familie en dichte vrienden kan bekijken. Je kan ook eenvoudig Stories, foto’s en video’s met elkaar delen.

In juli lanceerde Facebook ook de zogenaamde ‘Videoparty‘ om met een groep mensen naar dezelfde video te kijken. Die functionaliteit willen ze nu ook verder uitrollen naar Messenger. Deze functionaliteit wordt op moment van schrijven ook druk uitgetest en wordt later dit jaar wereldwijd uitgerold.

Voor Facebook is privacy een belangrijke factor voor het Messenger-platform. Zo zal eind-tot-eindencryptie bijvoorbeeld standaard worden voorzien. Verder wil het bedrijf Messenger ook beter laten samenwerken met andere diensten van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business