Gelekte persbeelden OnePlus 7 Pro bevestigen randloos Quad-HD+-scherm

Alsof het voor OnePlus ook allemaal niet meer uitmaakt, verschijnen de geruchten over het toestel op het internet. Ditmaal duikt de OnePlus 7 Pro op in vermoedelijk officiële persbeelden.

Op 14 mei zal OnePlus de 7-serie aan de wereld tonen. In deze 7-serie zal er vermoedelijk een ‘normale’ OnePlus 7 aanwezig zijn, terwijl er ook een OnePlus 7 Pro moet verschijnen. Van het laatste toestel is de afgelopen weken veel informatie uitgelekt, onder andere over het uiterlijk en de prijzen. Het blijft altijd goed om de geruchten met een korreltje zout te nemen, maar de kans is wel zeer aannemelijk dat het definitieve design van de 7 Pro inmiddels is uitgelekt. Via zowel WinFuture als Ishan Agarwal lekten er in de avond van 2 mei afbeeldingen uit van het toestel. Er valt momenteel nog geen uitsluitsel te geven of het gaat om zelfgemaakte renders, of juist om persafbeeldingen.

Pete Lau: “Breakthrough panel”

Veel extra informatie geven de afbeeldingen vooralsnog niet vrij. Wel bevestigen de afbeeldingen wederom het randloze scherm, en daarmee ook de pop-up selfiecamera. Pete Lau, CEO van het Chinese bedrijf, liet eerder al weten dat OnePlus een zeer speciaal scherm in de OnePlus 7 Pro zal verwerken. Met deze uitspraak laat de CEO weliswaar in het midden wat het scherm precies kan, maar gelukkig is dat al eerder uitgelekt: het zou namelijk gaan om een Quad-HD+-scherm met een 90Hz-verversingssnelheid. In de praktijk maakt dit dat de interface van het toestel vloeiender aan zal voelen. Het Quad-HD+ AMOLED-scherm ontving overigens al een A+-certificatie van DisplayMate.

 

Beeld: Ishan Agarwal, WinFuture / OnePlus 7 Pro in Mirror Black.

Aan de achterkant van het toestel zien we wederom de drie camera’s die al eerder op renders te zien waren, met onder de cameramodule nog een flitser. Aan de achterkant zien we tevens twee van de beschikbare kleuropties: Nebula Blue en Mirror Black. Andere kleurvarianten, waaronder Almond, zijn vooralsnog niet uitgelekt. Gelukkig is er al meer informatie over het toestel gelekt, zo weten we dat er een Qualcomm Snapdragon 855 SoC aanwezig zal zijn. Verder valt er te kiezen tussen 6, 8 of 12 GB RAM, tezamen met 128 of 256 GB interne opslag. Over de batterij valt ook niet te klagen, met een capaciteit van 4.000 mAh, opladen gaat met maximaal 30 watt.

Prijzen OnePlus 7 Pro

Van de OnePlus 7 Pro zal ook een 5G-editie verschijnen, het is onbekend of OnePlus daar nog extra uiterlijke kenmerken voor zal aanbrengen, al horen en zien we dat vermoedelijk wel ten tijde van de officiële lancering. Op de prijzen hoeven we in elk geval niet te wachten, die zijn eerder namelijk via Ishan Agarwal uitgelekt. Voor 8 GB RAM en 256 GB-opslag betaal je 749 euro, terwijl het model met 12 GB RAM en 256 opslag 819 euro kost. Er zal ook een model zijn met 6 GB RAM en 128 GB-opslag, daar zal je vermoedelijk 699 euro voor moeten betalen. Agarwal is in de afgelopen jaren vrij betrouwbaar gebleken voor OnePlus-lekken, en dat zal met deze lekken waarschijnlijk niet anders zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business