Volkswagen eGon

Volkswagen wordt in de volksmond nog niet vaak genoemd bij elektrische auto’s. Met de eGon hoopt het bedrijf jongeren te inspireren om aan de slag te gaan met elektrische auto’s.

Volkswagen lijkt het belang van elektrische auto’s inmiddels wel in te zien, en zet daar nu ook vol op in. Jaren geleden kwam het bedrijf al met de e-Golf, een eerste elektrische auto van het Volkswagen-concern. Ditmaal komt het met een iets andere elektrische auto: de eGon. Het is, zoals te zien is aan de foto’s van de auto, geen alledaagse auto. In plaats daarvan ontwikkelde het bedrijf de eGon als een educatieve auto – in de basis een ‘gestripte’ versie van de Volkswagen e-Golf, maar dan als een educatief voorbeeld. Al het plaatwerk is dan ook van de auto verwijderd, waardoor onderdelen aan de binnenkant zichtbaar zijn: toch kan de auto, volgens Volkswagen, nog altijd een stukje rijden.

Volkswagen eGon

Nee, het is geen verlate aprilgrap. Zeker niet, het Duitse bedrijf heeft er juist werk van gemaakt voor de IdeenExpo in Hannover. Deze expositie, met een duidelijke focus op de jongere generatie, is voor Volkswagen het perfecte podium om jongeren te inspireren. Verder hoopt het bedrijf dat het op de beurs mogelijk nieuwe (toekomstige) medewerkers kan ontmoeten. Op het moment geeft de autofabrikant nog niet aan of het model ook elders zal verschijnen. Gezien Volkswagen er toch ook een hoop aandacht mee weet te trekken, is de kans zeker aanwezig. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat er andere bedrijven volgen, en dat is gezien de toekomst met elektrische auto’s zo slecht nog niet.
Volkswagen eGon - 2

Mocht je IdeenExpo in Hannover bezoeken, dan is het zeker aan te raden om bij het Volkswagen-concern langs te gaan. Bij de opstelling kan je allerlei QR-codes scannen om specifieke informatie over onderdelen te ontvangen. Deze auto en zijn eigenaardigheden zijn het resultaat van het werk van acht studenten vanuit verschillende disciplines binnen het ‘vocational training program’. Het is verrassend om te zien dat Volkswagen juist zo’n project laat opzetten door zijn trainees, en wij zijn dan ook zeer benieuwd naar het volgende project van de studenten – als die er komt, tenminste.