Nieuws

[Update: of toch wel] Samsung heeft geen zicht op lanceringsdatum Galaxy Fold

Na tal van problemen met de vouwbare Galaxy Fold blijft de mogelijke (her)verschijningsdatum een raadsel. En dat geldt ook voor Samsung.

Update 09/05/2019: Samsung CEO Dong-jin Koh heeft aan de Korea Herald laten weten dat het de Samsung Galaxy Fold onderzocht heeft en vandaag of morgen een beslissing zal nemen over de lancering. Hij zei ook dat het bedrijf “niet te laat zou zijn”, verwijzend naar de deadline van 31 mei.

Origineel bericht: Als alles naar wens was verlopen bij Samsung dan hadden de eerste consumenten nu de Galaxy Fold in handen. Jammer genoegen verschenen er redelijk wat hobbels op weg naar de lancering, waardoor die uitgesteld werd. Vandaag deelde het Koreaanse bedrijf mee dat het niet zeker wist wanneer de Galaxy Fold dan wel verzendklaar zou zijn.

Dit nieuws verscheen door de wetgeving van de VS die Samsung ertoe dwingt om consumenten in te lichten indien hun pre-orders geannuleerd zouden worden. Dit deed het met de volgende boodschap:

“Als we niets van u horen en we [de Galaxy Fold] niet voor 31 mei verzonden hebben, dan zal uw bestelling automatisch geannuleerd worden.”

Het bedrijf heeft dus zelf geen zicht op een mogelijke verzenddatum voor de toestellen. Indien ze deze deadline niet halen, zal het imago van het bedrijf rake klappen krijgen. Met de Galaxy Fold wou Samsung zich profileren als de snelste innovator op de smartphonemarkt, maar door de problemen met de Galaxy Fold tijdens de reviews was het genoodzaakt om de vouwbare smartphones terug te roepen en de nodige aanpassingen uit te voeren.

Wanneer we die Galaxy Fold dan uiteindelijk in de winkel zullen zien, dat weet niemand, zelfs Samsung niet. Aan dit tempo is Huawei misschien zelfs eerder met de vouwbare Mate X, maar zover zijn we momenteel nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business