Nieuws

Google Play & YouTube Music passeren 15 miljoen abonnees

Momenteel biedt Google muziekliefhebbers nog twee mogelijkheden aan, Google Play Music en YouTube Music. Daar komt in de toekomst echter verandering in.

Aan de top van de hitlijsten gaat het gevecht tussen Apple Music en Spotify verder, maar ook onderaan de ladder wordt er moeite gedaan om zieltjes te winnen. Het is vooral Google die het goed doet in die positie met zowel YouTube Music als Google Play Music. Beide diensten samen hebben recent de kaap van de 15 miljoen abonnees overschreden.

Het rapport komt er via Bloomberg en het moet gezegd worden dat gratis proefperiodes deel uitmaken van dat totaal. Toch is 15 miljoen nog ver verwijderd van de concurrentie, Spotify zou volgens een recent rapport immers 100 miljoen abonnees hebben en Apple Music doet het meer dan drie keer beter dan de Google diensten met circa 50 miljoen betalende muziekfans. Pandora daarentegen doet het minder goed met 7 miljoen gebruikers en muziekstreamingdienst Deezer legt ook gelijkaardige nummers voor.

De volgende stap voor Google is het combineren van Google Play Music en YouTube Music, maar daarvoor is het wachten tot de nodige updates aan YouTube Music kunnen gebeuren zodat de dienst eenzelfde niveau van functionaliteit heeft als Google Play Music. Wanneer dit zal gebeuren is echter nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business