Huawei Android Q Beta - 1

Google kondigde op dinsdagavond de derde bèta van Android Q aan. Inmiddels laat Huawei zijn planning zien voor de Android Q-updates: de Huawei Mate 20 en P30-series staan vooraan de rij.

Advertentie

Huawei was, verrassend genoeg, een van de eerste fabrikanten om tijdens Google I/O een bèta voor Android Q te bieden. In totaal zijn er 13 fabrikanten en 21 toestellen die onderdeel uitmaken van het bèta-programma. Of het een goed idee is om de derde Android Q Bèta te installeren is weer een ander verhaal: in deze updates zijn ‘vaak’ bugs aanwezig, waardoor je telefoon minder goed, of zelfs helemaal niet, werkt. Gelukkig heeft Huawei alvast laten weten dat ze hard aan het werk zijn om de update snel uit kunnen rollen, zodra Android Q tegen het einde van Q3 officieel beschikbaar komt.

Huawei Mate 20 en P30-series

Via Weibo heeft het bedrijf alvast een lijst gedeeld met de smartphones die als eerst een update naar Android Q zullen ontvangen. Om precies te zijn gaat het om de volgende smartphones: de P30-serie (P30/P30 Pro), Mate 20-serie (Mate 20 Pro, Mate 20, Mate 20 X, Mate 20 RS Porsche Design). Als laatste maken nog twee toestellen van de Honor-productserie onderdeel uit van deze lijst: zo gaat het om de Honor View20 en de Honor Magic2. Let wel, dit is vooralsnog een lijst gericht op de Chinese markt – het kan zo zijn dat er nog het een en ander wordt geschoven voor de Europese uitrol.

Huawei Android Q Beta - 2
Beeld: Huawei, Weibo / de eerste Huawei-toestellen die de update naar Android Q zullen ontvangen.

Gezien de Bèta 3 slechts kort van start is gegaan, is er nog veel onduidelijk over EMUI op Android Q. Android 9.0 Pie bracht vorig jaar een grootschalige wijziging aan het uiterlijk. Gezien de kleine aanpassingen die Google dit jaar aan Android Q aan zal brengen, bestaat de kans dat Huawei de gebruikersomgeving ook minimaal aan zal passen. Kan je niet wachten tot Huawei zijn smartphones een update geeft naar EMUI gebaseerd op Android Q? Dan kan je momenteel met een Mate 20 Pro terecht op de website van de fabrikant. Let wel, je moet een ontwikkelaar zijn om met de bèta mee te mogen doen; verder moet er via je ontwikkelaarsaccount al één app in de Google Play Store zijn gepubliceerd.

Advertentie