Nieuws

HTC kondigt update naar Android 9 aan voor beperkte selectie smartphones

Bij de smartphonetak HTC is het sinds vorige zomer redelijk stil. Daar is nu echter verandering in gekomen na een aankondiging over Android 9 op Twitter.

Als je je zou afvragen waarom er de laatste maanden geen review van een HTC-smartphone op TechPulse is verschenen, dan is het antwoord eenvoudig: er zijn geen nieuwe toestellen om te reviewen. Het laatste nieuwe model is de U12+ die in de zomer van vorig jaar gelanceerd is. Sindsdien is het verdacht stil gebleven bij de smartphonetak van het bedrijf. Vrijdagavond verscheen er echter een bericht op Twitter met daarin het updateschema voor Android 9 Pie.

Slechts drie smartphones

De update naar Android 9 Pie is voorbehouden voor slechts drie smartphones: de HTC U11, U11+ en U12+. Het bedrijf deelt mee dat het eind mei zal beginnen met de uitrol van Android 9 naar de U11, gevolgd door de U12+ begin juni en de U11 eind juni. De andere smartphones van het bedrijf lijken uit de boot te vallen en zullen hoogstwaarschijnlijk nooit de update naar het nieuwste Android-besturingssysteem krijgen.

Wat betreft HTC-smartphones, is deze update waarschijnlijk een soort van afscheidsgroet aan de trouwe fans. Het bedrijf focust nu voornamelijk op zijn Vive VR-headsets en het uitbouwen van het zogenaamde Vive-ecosysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business