Nieuws

Intel ziet potentieel in laptops met vouwbare schermen

Chipfabrikant Intel doet onderzoek naar technologie voor vouwbare schermen in laptops. Die schermen zijn echter niet voor binnenkort.

Hoe het staat met de vouwbare smartphones vandaag de dag, is een gevaarlijke vraag om te stellen. Samsung heeft alvast genoeg problemen ondervonden met de Galaxy Fold, die nog altijd niet in de verkoop is kunnen gaan. Over enkele jaren zijn smartphones misschien niet het enige stukje technologie dat we kunnen vouwen. Chipproducent Intel is namelijk mogelijkheden aan het onderzoeken voor vouwbare laptopschermen.

Nog minstens twee jaar wachten

In een interview met Nikkei liet Joshua Newman, algemene manager van mobiele innovatie bij Intel, weten dat het onderzoek naar vouwbare laptopschermen in de beginfase zit en dat er minstens twee jaar nodig is voor de eerste resultaten er zullen zijn. Intel onderzoekt nu de mogelijkheden en beperkingen van de technologie, maar is alvast zeker dat er daar potentieel schuilgaat. Momenteel werkt Intel reeds samen met enkele bekende namen in de wereld van computermonitoren, met name LG, Samsung en Sharp.

Intel heeft bovendien ook aandacht voor de consument. Eens de eerste toestellen met vouwbare schermen op de markt zijn, gaat het bedrijf kijken of de technologie goed wordt ontvangen door consumenten. Op basis daarvan zal Intel beslissen of het de productie en ontwikkeling van vouwbare laptopschermen zal versnellen of vertragen.

Het succes van de vouwbare schermen in het algemeen ligt momenteel in de handen van Samsung, en in mindere mate in die van Huawei. De Galaxy Fold moest het bewijs zijn dat vouwbare technologie mogelijk was, maar nu lijkt het omgekeerde te gebeuren en bewijst de smartphone dat het juist niet mogelijk lijkt te zijn.

Kan Samsung de reputatie van vouwbare schermen nog redden of is het kalf al verzopen? Of misschien zal Huawei met de Mate X het vertrouwen van de consument kunnen terugwinnen? De toekomst van vouwbare schermen kan dus nog alle kanten op gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business