Nieuws

Google geeft meer info over desktopmodus in Android Q

Android Q komt niet alleen met ingebouwde ondersteuning voor vouwbare schermen, maar blijkbaar ook met een vooraf geïnstalleerde desktopmodus.

Smartphones die je kan aansluiten op een computermonitor om ze vervolgens als een soort van desktop te gebruiken, zijn geen vreemd gegeven meer. Samsung heeft bijvoorbeeld de DeX, een docking station waarmee je een smartphone kan aansluiten op een monitor en zo als computer kan gebruiken. Google lijkt een fan te zijn van deze functie en werkt daarom aan een manier om een zo’n desktopmodus in te bouwen in Android Q.

Meer info over deze ingebouwde desktopmodus voor Android Q komt als een verrassing, aangezien hierover niet meteen werd gesproken tijdens de Google I/O-conferentie van vorige week. Er waren wel enkele aanwijzingen naar de pc-modus tijdens de keynote over het bouwen van apps voor vouwbare apparaten, apparaten met meerdere schermen en grote schermen. Tijdens de keynote werd aan ontwikkelaars ook informatie gegeven over de voorbereidingen voor de desktopmodus.

De mogelijkheden

Die ontwikkelaars krijgen met de desktopmodus heel wat mogelijkheden in Android Q. Zo is er de optie om vanuit een app een tweede scherm te openen op je desktop, zodat je daar verder de app kan gebruiken. Ontwikkelaars kunnen er ook voor kiezen of het smartphonescherm of de monitor vervolgens het hoofdscherm wordt. Daarnaast is er de mogelijkheid om je virtuele toetsenbord te laten verschijnen op het tweede scherm. Ook zal je je achtergrond kunnen synchroniseren op de twee schermen.

Als je als ontwikkelaar aan de slag wilt met de desktopmodus, dan kan je een kijkje nemen bij het artikel van XDA Developers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business