Nieuws

Lenovo toont ‘s werelds eerste vouwbare laptop in ThinkPad X1-serie

Lenovo trekt zich duidelijk niets aan van alle problemen met de eerste vouwbare smartphones en laat trots zijn vouwbare laptop in de ThinkPad X1-serie zien.

Vouwbare schermen zijn overduidelijk de nieuwe trend van 2019. We moeten echter nog steeds wachten tot de eerste vouwbare smartphones in de verkoop gaan. In afwachting van de Samsung Galaxy Fold kunnen we intussen kennismaken met de eerste vouwbare laptop. Die komt uit de fabrieken van Lenovo en zal aansluiten bij de ThinkPad X1-serie.

Technische specificaties

Wat betreft de technische specificaties weten we nog niet enorm veel. De lancering van de laptop staat dan ook pas gepland in 2020. We weten wel dat het gaat om een toestel dat eruitziet als een tablet van 13,3 inch met 4:3-beeldverhouding als hij volledig is opengevouwen. Het scherm zelf is een oled-variant uit de fabrieken LG met een resolutie van 1920 x 1440 pixels. Als je hem vervolgens naar boven kantelt, dan verschijnt er op het onderste deel van het scherm een virtueel toetsenbord en krijg je een scherm van 9,6 inch in het rechtopstaande deel te zien.

Het is nog onbekend welke configuraties er zullen zijn op het vlak van processor en hoeveelheid RAM-geheugen. Over die twee onderdelen is er überhaupt nog niets geweten. Wel zal er een infraroodcamera met Windows Hello aanwezig zijn, twee USB-C-poorten en stereoluidsprekers.

Lenovo voorziet de lancering van deze laptop in 2020. Intel is echter van mening dat de eerste vouwbare laptops pas over minstens twee jaar zouden verschijnen. Wij zijn alvast benieuwd wie van de twee zijn gelijk gaat krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business