HP Omen X 2s

Gaminglaptops worden voortdurend dunner en sneller, maar HP gooit het met de Omen X 2s over een andere boeg door een tweede schermpje te installeren.

Wanneer laptopfabrikanten een nieuw model uitbrengen binnen een bepaalde reeks, verandert er vaak niet veel aan het ontwerp. Meestal wordt de interne hardware vernieuwd en wordt er een beter beeldscherm aangebracht, maar daar stopt het dan ook. HP heeft zonet bewezen dat innovaties in de laptopwereld nog steeds mogelijk zijn met de gloednieuwe HP Omen X 2s.

Dual-screen ontwerp

Het unieke aan de HP Omen X 2s valt meteen op als je hem openklapt. Er zijn namelijk twee schermen aanwezig. Het grote scherm is een IPS-paneel van 15 inch met een resolutie van 1080p of 4K, en een refresh rate van 144 of 240Hz. Het tweede paneel bevindt zich net boven het toetsenbord en heeft een grootte van 6 inch en eveneens een resolutie van 1080p. Het kleine schermpje kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de prestaties van je laptop in de gaten te houden of om te chatten. Je kan ook delen van het grote scherm selecteren en op het kleine scherm laten weergeven. Door dit tweede schermpje bevindt het touchpad zich echter op een ongebruikelijke plaats, waar je gewoonlijk het numeriek klavier zou terugzien.

HP Omen X 2s

Technische specificaties en prijs

De technische specificaties zijn wat je kan verwachten van een high-end gaminglaptop die enkele duizenden euro’s kost. Zo krijg je de mogelijkheid tot een 9e generatie Intel Core i9-processor met 8 rekenkernen, een Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q-GPU en 32 GB RAM-geheugen. Hierbij hoort ook een uniek koelsysteem met een speciale thermische pasta die tien keer beter warmte geleid dan siliconen. Over een mogelijke batterijduur is momenteel geen informatie beschikbaar, maar met twee schermen zal die waarschijnlijk niet geweldig zijn.

De prijs voor basismodel van de Omen X 2s staat momenteel op 2.100 dollar (Intel Core i7-9750H, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD, Nvidia GeForce RTX 2070). Prijzen voor andere configuraties zijn nog niet beschikbaar, maar lopen waarschijnlijk op tot 3.000 dollar of meer. In de VS zijn de toestellen vanaf juni verkrijgbaar, behalve het model met de 240Hz-display, dat verschijnt pas in oktober. Over prijzen en beschikbaarheid in de Benelux is nog geen informatie beschikbaar.