Pop-up selfiecamera OnePlus 7 Pro tilt 22 kilo cement op in video

OnePlus heeft op 14 mei de OnePlus 7-serie aan het publiek laten zien: zo ook de OnePlus 7 Pro. In een video laat de Chinese fabrikant zien hoe stevig de pop-up cameramodule zou (moeten) zijn.

OnePlus moet zich de komende tijd sterk gaan maken om de OnePlus 7 Pro over de toonbank te krijgen. Natuurlijk zullen er voldoende fans zijn die maar al te graag het toestel in handen krijgen, maar er is voor sommigen ook één nadeel: de pop-up selfiecamera. Het duurste toestel van OnePlus tot nu toe, de Pro-variant uit de 7-serie, bevat immers een selfiecamera die met een motor uit de behuizing komt. Eerder werden OPPO en Vivo al bekritiseerd voor het gebruiken van zo’n motor, en dat is gezien de ervaring met bewegende delen niet zo gek: die gaan op den duur nu eenmaal kapot. OnePlus probeert in een video te bewijzen dat het allemaal niet zo snel kapot zou moeten gaan.

Beeld: OnePlus / pop-up selfiecamera vs een blok cement.

Gek genoeg laat OnePlus in de video zien hoe de pop-up selfiecamera meer dan 22 kilo (49,2 pounds) op kan tillen zonder af te breken uit het toestel. Dat heeft in principe vrij weinig van doen met de kwaliteit en sterkte van de motor in het toestel. Verder is het goed om een opmerking te plaatsen bij zo’n video. Zoals altijd worden zulke video’s zo geregisseerd dat het precies goed zal verlopen, en in dit geval tot op de gram precies. Verder zal de camera in de toekomst eerder last hebben van stof of andersoortige vuiligheid wat bij de cameramodule kan komen. Een ander voorbeeld kwam recent nog naar boven: de Galaxy Fold die in een video 200.000 keer werd gevouwen. Later werd de release van het toestel uitgesteld – daarmee zijn de video’s niet altijd een interessant uitgangspunt.

Mocht je je verder zorgen maken over de pop-up selfiecamera, volgens OnePlus zou je de module zo’n 300.000 keer kunnen openen voordat er (mogelijk) defecten verschijnen. Het is moeilijk om te zeggen of je de 300.000 keer ooit gaat halen, gezien je de camera dan jarenlang meer dan honderd keer per dag moet openen. Verder zou OnePlus gebruikmaken van de sensoren in je telefoon om bij een val de pop-up module terug in de behuizing te schuiven. Uit mijn eerste testen bleek dat dit systeem zijn werk prima uit kan voeren. Ik ben zelf geen grote voorstander, zoals te lezen is in mijn hands-on met de OnePlus 7 Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business