Nieuws

Tesla reageert op brand met software update

De brand van een Tesla Model S afgelopen week zorgde voor heel wat commotie, aangezien het niet de eerste keer was dat dit gebeurde. Tesla voelt zich niet geroepen om uitleg te geven, de autofabrikant benadrukt dat het incidenteel is, maar komt daarentegen wel met verbeterde software voor de Model S en Model X.

Nadat er twee dagen geleden een geparkeerde Tesla Model S in brand vloog, komt de autofabrikant nu met een software update voor de Model S en X accu.

De Tesla die afgelopen week vlam vatte in een parkeergarage in Hongkong was niet de eerste, een aantal weken terug gebeurde hetzelfde met een Tesla Model S in Shanghai. Terwijl de autofabrikant nog steeds bezig is met het onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren, komt Tesla met een software update voor de Model S en X accu.

Brand voorkomen

Volgens Tesla dient de update als voorzorgsmaatregel en deze is al begonnen bij de Model S en X auto’s. Of het ook beschikbaar komt voor de Model 3 Sedan is niet duidelijk. De update is een aanpassing van het opladen en de instellingen van het thermisch beheer van de Model S en X accu.

Met deze veranderingen zullen de auto’s de temperatuur van de accu kunnen beheersen, en het laadniveau van de accu kunnen monitoren. Dat helpt om overmatig opladen van de accu te voorkomen. Zo kan er namelijk brand ontstaan in de lithium-ion-accu.

Wat Tesla zegt

Een woordvoerder van Tesla zegt het volgende:

‘Op dit moment hebben we ruim een half miljoen voertuigen op de weg, dat is meer dan het dubbele wat we in het najaar van 2018 hadden. Tesla’s team van accu-experts gebruikt deze data om nauwkeurig incidenten te onderzoeken en de oorzaak hiervan te achterhalen. Het komt zelden voor dat een Tesla betrokken is bij, dan wel de oorzaak is van een brand, aangezien de kans dat onze auto’s vlam vatten tien keer kleiner is dan bij een auto die op benzine rijdt. Terwijl we doorgaan met ons onderzoek naar de oorzaak van dit incident, hebben we de accu verbeterd met een software update voor de Model S en X accu. Dit doen wij om de accu te beschermen en de levensduur te verlengen.’

Tesla oprichter Elon Musk vindt dat er een dubbele standaard wordt gehanteerd, zo laat hij op Twitter weten; ‘Meer dan een miljoen auto’s die vlam vatten in een jaar met duizenden doden, tegenover een Tesla auto zonder gewonden dat meteen breed wordt uitgemeten in de pers, van waar die dubbele standaard?’

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business