Nieuws

Ook chipfabrikanten Intel en Qualcomm beëindigen samenwerking met Huawei

Het einde van de samenwerking met Google heeft een enorme impact op de zaken van Huawei, maar ook de chipfabrikanten brengen het bedrijf in moeilijkheden.

Huawei zat zonder twijfel al met de handen in het haar nadat Google de Android-licentie van het bedrijf had ingetrokken. Niet alleen Google heeft de banden doorgeknipt, maar ook de bekende chipfabrikanten Intel en Qualcomm zullen niet langer handel drijven met het Chinese bedrijf.

Voorbereidingen van Huawei

Net zoals de beslissing bij Google treedt de beslissing van Qualcomm, Intel en ook Broadcom meteen in werking. Op dit moment ontvangt Huawei dus geen chips meer van Amerikaanse makelij. In tegenstelling tot bij Google gaat de impact hier verder dan de smartphones van het bedrijf. De Chinese technologiereus – hoelang we die term nog kunnen gebruiken, valt af te wachten – maakt namelijk ook laptops, waarin processoren van Intel aanwezig zijn. Voor die chips heeft Huawei momenteel geen eigen alternatief.

De handelsstop met Qualcomm zal een kleinere impact hebben. In de meeste smartphones werden namelijk de Kirin-chips van het Chinese bedrijf zelf gebruikt. De relatie tussen de VS en Huawei was al een tijdje gespannen en om die reden heeft het dan ook massaal chips van de Amerikaanse fabrikanten aangekocht. Door die massa-aankoop zou het momenteel voldoende chips hebben om nog minstens drie maanden verder te kunnen.

Microsoft en Windows

Vooral de smartphones van Huawei hebben een klap in gezicht gekregen door de beëindiging van de Android-licentie, maar er is nog een ander bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn besturingssysteem, namelijk Microsoft. Net zoals Google heeft besloten om Android te ontnemen, kan Microsoft in feite hetzelfde doen met Windows voor de Matebook-laptops.

Microsoft heeft echter nog geen bericht gegeven hierover, maar aangezien de handelsstop wordt opgelegd door een Amerikaanse wet, is het zo goed als zeker dat Microsoft die wet, net zoals de andere bedrijven, zal respecteren en genoodzaakt is om de zaken met Huawei stop te zetten. Wat dit exact zal inhouden voor de laptops is momenteel nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business