Nieuws

Samsung rolt Galaxy Watch Active-functionaliteiten uit naar oudere smartwatches

Samsung blijft sterk in het ondersteunen van zijn smartwatches. De Galaxy Watch, Gear S3 en Gear Sport ontvangen namelijk allemaal een update met onder andere een nieuwe interface. 

Wanneer je reeds een Samsung smartwatch hebt, is het mogelijk niet nodig om die te vervangen door de nieuwe Galaxy Watch Active. Zowel de Galaxy Watch, Gear Sport en Gear S3 krijgen namelijk een update die veel nieuwe functionaliteiten introduceren die ook op de Galaxy Watch Active te vinden zijn.

Allereerst introduceert de update de One-UI interface die qua stijl matcht met de One UI op de recente Galaxy-telefoons. Verder zijn er ook meer gezondheidsgerelateerde functionaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld ‘waking on touch’ en ‘goodnight mode’ inschakelen en de frequentie van dagoverzichten aanpassen.

Eenvoudigere tracking en betere batterijduur

Het zou ook simpeler en sneller moeten zijn om activiteiten te tracken via de Samsung Health app en de widget. Buiten zwemmen wordt nu ook bijgehouden. Er wordt nu ook een waarschuwing gegeven wanneer je een te hoge hartslag hebt. Een andere leuke toevoeging is dat slaaptracking nu wordt vergeleken met het gemiddelde van andere gebruikers in je leeftijdsgroep.

Door een beter beheer van het geheugen waardoor achtergrondapplicaties sneller worden gesloten, zou de update ook een positieve impact hebben op de batterijduur. Andere instellingen die de batterijduur beïnvloeden, zoals de helderheid en wanneer het scherm wordt uitgeschakeld, kan je ook tweaken.

De update wordt nu uitgerold voor alle hierboven genoemde smartwatches, maar het kan even duren voordat de update overal beschikbaar is.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business