Nubia introduceert Red Magic 3-smartphone met ventilator voor 479 euro

Nubia bracht in april zijn Red Magic 3 al in China op de markt. Een Europese lancering liet op zich wachten, maar de gamingsmartphone uit China is nu eindelijk te koop vanaf 479 euro.

Gamingsmartphones, je kan ze tegenwoordig steeds vaker terugvinden bij je favoriete winkels. Of er daadwerkelijk vraag is naar smartphones puur gericht op gaming, dat is moeilijk te zeggen. In de meeste gevallen geven fabrikanten geen verkoopcijfers vrij van specifieke toestellen. Eerder wordt er gesproken over een totaal van alle smartphone(series). Voor Nubia lijkt het echter een gezonde business te zijn, het heeft op 27 mei namelijk wederom een gamingsmartphone op de markt gebracht: de Red Magic 3. Na een lancering op de Chinese markt, is er dan ook eindelijk zicht op Europese beschikbaarheid. Je kan het toestel, die een ventilator aan boord heeft, bestellen voor 479 euro.

Nubia Red Magic 3

Laten we maar beginnen met de ventilator, want dat is wat de smartphone speciaal maakt, als je hem tussen andere smartphones op de markt zou plaatsen. Volgens Nubia kan de ventilator zo maximaal 14.000 RPM (Rounds Per Minute) maken, een behoorlijke snelheid voor een ventilator. Door deze koeloplossing, samen met een heatpipe, zou de Qualcomm Snapdragon 855 SoC tot vijf graden koeler blijven, al wordt er niet precies vermeldt in welke situaties het toestel koeler zou moeten blijven. Verder bevat het toestel intern minimaal 8GB RAM-geheugen, gekoppeld aan 128GB opslaggeheugen, terwijl het model met 12GB RAM juist 256GB interne opslag mee zal krijgen.

Aan de voorkant van de Red Magic 3 maken we kennis met een Full-HD+-scherm van 6,65 inch. Het gaat om een AMOLED-exemplaar met een verversingssnelheid van 90 Hz. Eerder brachten Asus en OnePlus al 90Hz-AMOLED-schermen naar smartphones, Nubia is daar nu dus als derde mee in Europa. Razer weet zijn schermen nog iets sneller te laten verversen, op 120 Hz om precies te zijn. Des te hoger de verversingssnelheid, hoe soepeler de gaming-ervaring zou moeten zijn. Ondanks het grote scherm moet het toestel lang meegaan op één batterijlading vanwege zijn 5.000 mAh-batterij. Het opladen daarvan verloopt met maximaal 18 W. Nubia levert de benodigde kabel én lader mee in de doos.

Via de Nubia-website

Op het moment van schrijven kan je bij Nubia terecht om het toestel aan te schaffen. In de basis betaal de 479 euro voor 8 GB RAM en 128 GB opslag, deze configuratie is er zowel in het zwart als in het rood. Heb je liever (iets) meer opslag of RAM-geheugen, dan kan je terecht bij Nubia voor 12 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen. Bij de kassa betaal je dan net iets meer, namelijk 599 euro. Voor de duurste optie is er één kleur: Camo. Nubia verkoopt zijn toestellen in Europa enkel via zijn eigen verkoopkanaal, je kan op de website van Nubia terecht om het toestel aan te schaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business