Motorola One Vision - prijzen beschikbaarheid

Motorola zal vanaf 1 juni de One Vision in de Belgische winkels aanbieden. Het toestel biedt als een van de eerste een 21:9-scherm aan, tezamen met een hole-punch notch én een 48MP-camera.

Het is niet de eerste keer dat Motorola een product in zijn One-reeks op de markt brengt. In 2018 verscheen al de (goedkopere) Moto One Power, het eerste Android One-toestel van de fabrikant. Ditmaal volgt de Motorola One Vision, een toestel dat zich kenmerkt door het 21:9-scherm voorop de One Vision. Verder zet het bedrijf in op de 48MP-sensor aan de achterkant van het toestel, waarmee het gedetailleerde foto’s zou kunnen schieten. Het toestel werd een paar weken terug gelanceerd en zal per 1 juni in de Belgische winkels verkrijgbaar zijn – in de winkel kost de One Vision 299 euro.

Eerste 21:9-smartphonescherm

De naam zegt het al, de One Vision is gericht op het 6,3-inch scherm aanwezig aan de voorkant van het toestel. Het scherm heeft een Full-HD+-resolutie met een beeldverhouding van 21:9. Dat zie je niet al te vaak op smartphones; Sony was een van de eerste fabrikanten om het te introduceren bij de Xperia 1 en 10 (Plus). Verder is het, wat mij betreft, positief om te zien dat Motorola de reguliere notch heeft verbannen, er is namelijk een hole-punch-notch aanwezig. Het gat in het lcd-paneel biedt ruimte aan de 25MP-selfiecamera met een f/2.0 diafragma. Aan de achterkant vinden we vervolgens een 48MP-sensor aan met een f/1.7 diafragma, tezamen met een 5MP-sensor voor foto’s van de portrait-modus.

Motorola One Vision - 2

Waar de meeste fabrikanten van Android One-telefoons opteren voor Qualcomm of MediaTek SoC’s, heeft Motorola duidelijk een andere route gekozen. In plaats daarvan is er namelijk gekozen voor de Exynos 9609 processor, samen met 4GB RAM en 128GB interne opslag. Is dat nog niet voldoende? Dan kan je het geheugen van de Motorola One Vision ook nog uitbreiden door middel van een microSD-kaartje tot 512GB. Qua software hoef je je de komende jaren nog geen zorgen te maken, het Android One-programma levert je minstens twee Android-upgrades (naar Q en R) op, evenals drie jaar beveiligingspatches. Meestal zie je dat bij high-end telefoons, maar nu dus ook bij de One Vision.

Prijzen en beschikbaarheid

Qua batterijduur mag je volgens Motorola op één volledige dag rekenen op basis van de 3.500mAh-batterij, al is dat natuurlijk voor iedereen anders. Een klein kwartier opladen levert de One Vision al voldoende capaciteit op om tot zeven uur mee te gaan. Let wel, dit zijn claims die gebaseerd zijn op theoretische verwachtingen, dit zou in de praktijk anders uit kunnen pakken. Mocht je het toestel aan willen schaffen, dan kan je vanaf 1 juni terecht in de winkel. De One Vision zal verkocht worden voor 299 euro. Dat is een hoop extra geld bovenop de Moto G7 Plus, er is dus concurrentie uit eigen huis…