Nieuws

Meer PS5 details: Sony wil naadloze integratie tussen PS4 en PS5

Er zijn opnieuw heel wat details verschenen over de PlayStation 5. Het is duidelijk dat Sony de overgang van PS4 na PS5 zo laagdrempelig mogelijk willen maken.

In april werd Jim Ryan aangesteld als CEO van PlayStation. Ondertussen heeft hij bij Cnet zijn eerste interview gehad. Uit dat interview kwamen alvast wat leuke details naar boven. Dankzij het interview van Mark Cerny kenden we al de eerste technische details en het interview met Jim Ryan richt zich nu meer op wat dat effectief inhoudt voor de spelers.

Cross-generational play

Dat de PS5 backwards compatible wordt (wat betekent dat je er ook PS4-games op kan spelen) is geen nieuwe informatie. Het bedrijf speelt echter ook met het idee om cross-generational play te introduceren. Dat houdt in dat je een game kan beginnen spelen op je PS4, vervolgens kan overschakelen naar je PS5 en precies kan hervatten waar je gebleven was. Zo kan je dus een game spelen op PS5 en alsnog samen spelen met vrienden die op PS4 spelen.

Consoleloze generatie?

Uiteraard werd er ook opnieuw gepolst naar de trend rond cloud gaming. Met diensten zoals Google Stadia en Xbox Project xCloud lijken we namelijk steeds minder afhankelijk te worden van krachtige hardware, want al het zware werk gebeurt op gespecialiseerde servers. “Wat ik denk is: ik weet niet of dit de laatste console wordt,” zegt Jim. “Ik ben hier al een hele tijd en in 2012 luisterde ik naar slimme mensen die zeiden dat de PS4 de grootste mislukking ooit zo worden. Die logica was eigenlijk moeilijk te weerleggen, maar we geloofden in het product toen en we geloven in dit next-gen product nu. Wie weet hoe het zal evolueren? Hybridemodellen tussen consoles en een soort van cloud? Mogelijk. Ik weet het niet. En als ik het wist, zou ik het je niet vertellen.”

Op de vraag of er een opvolger voor de PSVR in de pijplijn zit, had Jim niet meteen iets te zeggen. “We blijven erin geloven dat VR de potentie heeft om een erg waardevol deel te worden van interactief entertainment. De huidige generatie van VR heeft onze verwachtingen overtroffen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business