Rechter verbiedt verkoop Asus Zenfone-smartphones in India

Asus heeft in India een rechtszaak verloren tegenover Telecare Network India, daardoor zal het per eind juli geen ZenFone-smartphones meer mogen verkopen in India.

Asus is in Europa niet het eerste merk waar je aan zou denken bij het kopen van een telefoon. In de Oosterse markten, waaronder India, ligt dat verhaal toch net iets anders. Het Chinese bedrijf weet zijn ZenFone-smartphones daar als hete broodjes over de toonbank te smijten. Helaas lijkt Asus per eind juli te moeten stoppen met het verkopen van zijn ZenFone-smartphones in India. Tenminste, de ZenFone-naam mag niet langer gevoerd worden, zo besloot een Indiase rechter. Uitspraak in deze zaak werd al gedaan op 28 mei, vanaf de afspraak heeft Asus acht weken gekregen om de naam van de line-up niet langer te gebruiken. Asus heeft aangegeven dat ze in hoger beroep zullen gaan.

Asus ZenFone-merknaam

Asus verkoopt al een behoorlijk aantal jaren smartphones onder de ZenFone-merknaam, ongeveer vijf jaar geleden bracht het de eerste smartphone in deze serie op de markt. Helaas zijn er meer kapers op de kust voor deze merknaam, zo blijkt uit de aanklacht van het Indiase Telecare Network India. In de uitspraak van de rechter is te lezen dat juist dat bedrijf smartphones in een ‘Zen’-serie op de markt heeft gebracht. Volgens de rechter maakt Asus inbreuk op deze merknaam door een soortgelijk product op de markt te brengen onder een vergelijkbare naam, dit zou tot verwarring kunnen leiden bij de consument. Vandaar dat Asus eind juli van de ZenFone-naam af moet stappen.

Er zal op 10 juli nog een zitting plaatsvinden met betrekking tot deze zaak. Het is onbekend wat nu precies de bedoeling van deze zitting is, het zou kunnen dat Asus om verlenging vraagt voor het stopzetten van de ZenFone-merknaam. Of de rechters de beslissing tijdens de hoorzitting van de tafel af kunnen vegen, is nog onbekend. Asus heeft voorlopig zelf nog niet uitgebreid gereageerd op het besluit van de rechter. Gezien India een van de belangrijkste markten is voor Asus, zal het snel tot een oplossing moeten komen om niet in de rode cijfers terecht te komen. Asus ligt in Nederland ook al onder vuur, al komt dat door een patentdispuut met het Nederlandse Koninklijke Philips.

asusindiamobielrechtbankverkoopstopzenfone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen