Siri speelt vanaf iOS 13 muziek af van externe streamingdiensten

Apple stelt vanaf iOS 13 de SiriKit van Siri open voor externe ontwikkelaars. Daarmee wordt het mogelijk om applicaties te integreren, waaronder muziekstreamingsdiensten zoals Spotify.

Apple’s Worldwide Developer Conference in Californië is nog altijd in volle gang. Aan het begin van de week liet het bedrijf voor het eerst de nieuwste versie van iOS zien, iOS 13. In de 13e versie zijn er een hoop wijzigingen die je direct kan zien, zoals het donkere thema. Tegelijkertijd zijn er wijzigingen die je niet direct zal zien, omdat ze bijvoorbeeld verwerkt zijn in specifieke apps. Zo kan je in iOS 13 bijvoorbeeld typen door te swipen, krijgt Apple Mail de mogelijkheid om desktop-formatting toe te passen en er zijn veel privacymaatregelen getroffen. Inmiddels is bekend dat Siri ook de optie krijgt om muziek te streamen vanuit externe streamingsdiensten, waar Spotify mogelijk ook tot behoort.

Openstellen Apple’s SiriKit

Voordat Spotify en andere externe streamingsdiensten echter met Siri kunnen werken, moet Apple de SiriKit openen voor externe ontwikkelaars. Als we MacRumors mogen geloven, is dat precies wat Apple zal doen vanaf iOS 13. Daarmee is het voor de stemassistent mogelijk zijn naast de Apple Music, TV en Podcast-apps, ook externe muziek, podcast, radio, tv en audioboek-apps te bedienen. Volgens de website zou de rechtszaak die Spotify tegen Apple heeft aangespannen, deels gaan over de integratie van Spotify in de Siri-assistent. Het bedrijf van mening dat door Siri voor enkel de Apple-diensten te behouden, de Amerikaanse hardwaregigant zijn macht zou misbruiken door concurrentie te weren.

Voorlopig hoef je er overigens nog vrij weinig van te verwachten. Als het klopt dat Apple inderdaad de SiriKit open zal stellen voor externe partijen, dan moeten de ontwikkelaars van deze apps eerst de integratie in orde krijgen. Vervolgens moeten we wachten op de onthulling van iOS 13 voor het grote publiek. Momenteel is er enkel een gesloten beta van iPadOS en iOS, in juli zou Apple de eerste publieke beta uitrollen. Vanaf dat moment is het vermoedelijk wachten op de onthulling van de nieuwe iPhones rond september, meestal gaat de onthulling van een nieuwe iPhone samen met een nieuwe versie van iOS. Het zou in elk geval een goede stap vooruit zijn voor Apple’s assistent. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business