Google’s Remote Desktop-app wordt makkelijker om te gebruiken

Google, Teamviewer en Microsoft: ze hebben een ding gemeen, ze hebben namelijk allemaal een Remote Desktop-app. Die van Google is nu een stuk gemakkelijker geworden om te gebruiken.

Google gaat met zijn eigen Remote-app de concurrentie aan met bijvoorbeeld Teamviewer. Tot op heden was het niet echt concurrentie, het was namelijk zo gemakkelijk nog niet om de app eenmaal werkend te krijgen op twee apparaten. Het is natuurlijk fijn om je vrienden of familie op afstand te kunnen helpen, via de telefoon verloopt zo’n IT-sessie meestal niet al te soepel. Vandaar dat apps zoals Teamviewer bestaan en relatief vaak worden gebruikt; al zijn er natuurlijk ook veel zakelijke elementen aan teamviewer. Geen zin om je in Teamviewer te verdiepen? Dan heeft Google nu zijn eigen Remote Desktop-site om in een paar klikken op afstand verbinding te maken met een desktop.

Google Remote Desktop-website

Zoals ik al eerder aangaf, Google had in het verleden al een app om dezelfde actie uit te voeren. De app zal niet verdwijnen, in plaats daarvan zullen ze naast elkaar blijven bestaan. Helaas kreeg je in de app geen geweldige ervaring, voornamelijk omdat de gebruikersinterface behoorlijk verouderd is, en het instelproces daardoor geen pretje is. Via de nieuwe website wordt het gemakkelijker om je computer aan te zetten en een Remote Desktop-sessie op te starten, zonder je door allerlei hoepels heen te moeten werken. Op het apparaat creëer je namelijk de inlogcode, waarmee de ander in één klik kan inloggen met een andere computer. Via de website van Google kan je direct een sessie starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business