Amazon

Amazon onttroont Google als meest waardevolle bedrijf ter wereld. De wereld van Jeff Bezos komt daarmee op nr. 1 staan.

Vandaag verscheen de ‘BrandZ Top 100’. Eén van de belangrijkste rankschikkingen met de honderd meest waardevolle bedrijven. Opvallend: de merkwaarde van Amazon is in het afgelopen jaar (!) al met de helft gestegen. Daardoor vloog het e-commercebedrijf in een sneltreintempo de hoogte in.

De ranglijst geeft aan dat Amazon dit jaar de koning van de merken is. Kantar meldt daar ook bij dat bedrijven in consumententechnologie dit jaar het record van 1 triljoen dollar zijn gepasseerd aan merkwaarde.

Jeffs world

Volgens Kantar hebben de recente overnames van Amazon ertoe geleidt dat het bedrijf stabieler is geworden en dat het een serieuze stap voor heeft tegenover zijn concurrenten, net omdat het zo’n divers eco-systeem aanbied.

Het bedrijf van Jeff Bezos kwam vorig jaar al in de top drie te staan. Maar dit jaar wordt Jeff gekroond met op de tweede plaats Apple dat 3% steeg en Google dat dit jaar 2% steeg. Zoals je ziet in de tabel onderaan worden de drie techreuzen opgevolgd door grote merken als Microsoft (+25%), Alibaba (+16%) en McDonalds (+3%). Vooral die laatste is een uitzondering, daar de rankschikking al jaren wordt gedomineerd door techbedrijven.