DJI lanceert robot voor kinderen: de RoboMaster S1.

DJI lanceert een robot voor kinderen. Maak kennis met RoboMaster S1. De educatieve robotank waarmee kinderen leren programmeren.

Advertentie

DJI, het bedrijf achter de alombekende drones heeft nu ook een robot op wieltjes geïntroduceerd. Maak kennis met de RoboMaster S1. Een robot die kinderen op een leuke en educatieve manier wil leren programmeren.

Het Chinese dronebedrijf zou twee jaar lang gewerkt hebben aan deze slimme robot voor kinderen. DJI had eerder al aangegeven dat ze wedstrijden voor robots mee ging organiseren. De RoboMaster S1 heeft zoals een tank vier wieltjes, een gimbal, een speaker met camera en infraroodsensoren. De nieuwe robot kan aangeleerd worden om iemand te volgen en heeft een topsnelheid van 12 km/u. Bovendien zou de robot met een volle batterij tot 35 minuten moeten meegaan.

Besturing via smartphone

Je bestuurt de RoboMaster via je een app op je smartphone. Aan de hand van Python en Scratch 3.0 kunnen kinderen programma’s voor de robot schrijven. DJI stelt op zijn website dat de S1 een brug creëert tussen ‘abstracte theorie en praktijk in de realiteit’ met zijn robot.

Bovendien is het de bedoeling dat de kinderen de robot zelf in elkaar steken, want DJI levert de onderdelen apart. Vanaf maandag zou de nieuwe RoboMaster te koop zijn voor 499 dollar.

Advertentie