Nieuws

Volkswagen stopt samenwerking Aurora voor zelfrijdende wagens

Volkswagen eindigt zijn samenwerking met Aurora voor de ontwikkeling van zelfrijdende wagens. Een nieuwe samenwerking met Ford via startup Argo-AI brengt duidelijkheid.

De Duitse autobouwer Volkswagen zet zijn samenwerking stop met Aurora. Het bedrijf was een jaar geleden de samenwerking aangegaan met Aurora om een platform te ontwikkelen voor zijn zelfrijdende wagens. Intussen heeft het bedrijf aan de Financial Times laten weten dat het de samenwerking heeft stopgezet.

Het is niet geheel duidelijk wat de reden achter deze stopzetting is, maar VW zou deze zomer al een nieuwe samenwerking starten met Argo AI. Daarvoor werkt de autobouwer samen met het Amerikaanse Ford. Samen willen beide bedrijven elektrische en zelfrijdende wagens gaan ontwikkelen.

Complexe samenwerking

Een aantal dagen gelden is Aurora nog in zee gegaan met Fiat Chrysler. Aurora – dat gefinancierd wordt door Amazon – heeft ook samenwerkingen met het Zuid Koreaanse Hyundai en het Chinese Byton. Dat zou wel eens een mogelijke verklaring kunnen zijn voor de stopzetting langs VW-kant. Door samen te werken met een bedrijf dat zijn software uitdeelt aan meerdere autogiganten, loopt VW het risico geen koploper te worden in zelfrijdende wagens. Althans voor de reguliere automarkt.

In een reactie laat Aurora weten dat het een fijne samenwerking met VW was sinds dag 1, maar dat het nu eenmaal logisch is dat bedrijven verder willen of andere ideeën hebben.

De Volkswagen-groep investeert de laatste jaren veel in nieuwe technologieën. Eerder dit voorjaar lanceerde het nog de eGon, een educatieve wagen die kan gebruikt worden in scholen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business