Xiaomi lanceert vandaag de Mi 9T. Het toestel is beschikbaar vanaf 17 juni op Amazon en heeft veel specs voor een lage prijs, al is het net geen flagship.

Advertentie

Het gaat al een tijdje de ronde dat Xiaomi de Mi 9T zou lanceren. Vandaag heeft de Chinese smartphonemaker het nieuwe model uit de doeken gedaan. Maar eigenlijk is het niet helemaal nieuw, aangezien dit eigenlijk de Redmi K20 is. De Mi 9T is dus eigenlijk gewoon een Europese versie.

Geen echte ‘flagship’

Het gaat hier ook niet echt om een ‘flagship smartphone’ voor 2019 aangezien het toestel niet echt verrassende specificaties heeft. Toch komt Xiaomi hiermee in de buurt. Het toestel heeft een ‘mid-range’ Snapdragon 730 chipset. Het heeft twee opties: 6 of 8 GB RAM en 64 of 256 GB aan opslaggeheugen. Bovendien heeft het toestel een full HD 6,39 inch AMOLED scherm waarbij de vingerafdrukscanner in het beeldscherm verwerkt zit.

Weg met de notch

Nog een leuke afwerking: het toestel heeft is helemaal noch-vrij doordat de selfiecamera langsboven wordt uitgeschoven. De camera heeft vooraan zo’n 20 megapixel, en achteraan in drievoud een 48-megapixel hoofdcamera, een 13-megapixel camera in de breedte en een 8-megapixel telecamera.

Bovendien heeft het toestel een standaard 3,5mm audiojack, NFC, USB-C en een dual-sim mogelijkheid.

De Mi 9T is vanaf 17 juni beschikbaar via Amazon in Europa. De startprijs bedraagt 299 euro  voor de 6GB/64GB en 399 euro voor de 8GB/256GB-variant.

Advertentie