Nieuws

Telegram slachtoffer DDoS-aanval na protesten HongKong

Telegram werd gisteren slachtoffer van een cyberaanval vanuit China. Vermoedelijk probeert de Chinese overheid zo de protesten te bedwingen.

De bekende berichtendienst Telegram werd gisteren slachtoffer van een DDoS-aanval waardoor gebruikers in verschillende regio’s geen verbinding meer hadden. De cyberaanval komt vermoedelijk uit China en heeft te maken met de protesten in HongKong.

We spreken van een DDoS-aanval als een computersysteem (in dit geval de servers van Telegram) wordt overspoeld met dataverkeer. Concreet worden gegevens van heel veel apparaten tegelijk naar de server van het doelwit gestuurd die door de té grote toevoer onbereikbaar wordt.

Protesten via Telegram

De laatste dagen is het nogal onrustig in HongKong. De betogers gebruiken de applicatie om af te spreken en de protesten te organiseren. Op die manier blijven ze buiten de macht van de autoriteiten, aangezien de berichtenapp volledige encryptie gebruikt . Dat maakt dat de Chinese overheid geen controle krijgt over de protesten, maar ook niet over het nieuws dat naar buiten komt. Pavel Durov, topman van Telegram, liet op Twitter weten dat de aanval van IP-adressen vanuit China komt.

Gisteren en eergisteren hebben betogers in HongKong van zich laten horen. Ze strijden tegen een nieuwe wet die de stadstaat nog meer onder controle van de Chinese autoriteiten plaatst.

Niet de eerste keer

De berichtendienst kreeg al eerder te maken met cyberaanvallen. Vier jaar geleden was het ook al slachtoffer van dergelijke spam vanuit China. In 2018 kreeg de berichtendienst nog te maken met een blokkade vanuit Rusland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business