Nieuws

Huawei lanceert eerste smartphones met Ark OS in oktober

Huawei lanceert tegen oktober zijn eerste Ark OS-smartphones. Eerst in China, nadien zal ook de rest van de wereld aan de beurt komen.

De geruchtenmolen rond Ark OS is op gang getrokken. Huawei brengt tegen oktober een aantal smartphones uit die draaien op het eigen Ark OS in plaats van Android. De eerste lancering zal enkel in China gebeuren, later op het jaar verschijnen de nieuwe modellen ook in andere landen.

Ark OS of Hongmeng

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het nieuwe OS nu zal heten: Ark OS of Hongmeng? De waarheid ligt in het midden en zal nog wel uitkomen. In ieder geval is het redelijk groot nieuws dat Huawei zo snel al zijn nieuwe besturingssysteem lanceert.

De nieuwe smartphones zullen goedkoper zijn dan de rest, het gaat dus niet om de Mate 30-serie bijvoorbeeld. De Global Times meldt dat de Chinese smartphonemaker samenwerkt met Tencent, Oppo en Vivo om zijn nieuwe OS te testen. Het nieuwe systeem zou ook compatibel zijn met Android-applicaties, enkel zou Huawei een eigen applicatiewinkel ontwikkeld hebben.

Eerder deze maand gingen al geruchten de ronde dat Huawei aan een plan B werkte na het handelsverbod met de VS. Via het Duitse patentbureau kwamen mogelijke screenshots van Ark OS vrij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business