Via een nieuw algoritme gaat Facebook de ranking van reacties zinvoller maken. Je besteedde tijd op Facebook wordt dus beter en interessanter.

Facebook gaat via een nieuw algoritme de ranking van reacties op posts zinvoller maken. Aanvankelijk zag je als gebruiker eerder reacties van een vriend, omdat het bedrijf vond dat die ranking relevanter was. Ook als de auteur van de post iets reageert op zijn eigen post wordt die reactie hoger gezet in de ranking.

Automatische relevantie

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gedacht: “Waarom krijg ik die irrelevante reacties te zien van iemand aan de andere kant van de oceaan?” Het is altijd leuk om op bepaalde posts de reacties te lezen met de meeste vind-ik-leuks, vaak zijn die grappig of slaan die de nagel op de kop. Maar om die reacties te zien moest je als gebruiker eerst filteren op ‘meest relevante’.

Met het nieuwe algoritme zou je als gebruiker sneller die ‘meest relevante’ reacties zien. Wie de automatische ranking al aan heeft staan, krijgt de optie om die weer uit te schakelen en omgekeerd. Met deze update wil Facebook je tijd op het platform zinvoller en vooral interessanter maken.