Nieuws

Bitdefender zet nieuwste decryptiesoftware voor GandCrab-ransomware online

Cybersecuritybedrijf BitDefender brengt geregeld decryptors uit voor de ransomware GandCrab. Het heeft nu ook de decryptor voor versie 5.2 online geplaatst.

GandCrab is een bekende naam in het landschap van de ransomware. Dit specifiek type ransomware komt het meeste voor en de business erachter is miljoenen (of zelfs miljarden) waard. Gelukkig is er het cybersecuritybedrijf Bitdefender dat voortdurend bezig is om decryptiesoftware voor GandCrab te maken zodat slachtoffers niet moeten ingaan op de losgeldeisen van de hacker. Intussen heeft het bedrijf ook de decryptor samengesteld voor de nieuwste versie (5.2) van de ransomware.

Die tool kan je bovendien gratis downloaden op de website van Bitdefender of het No More Ransom Project,  waar je ook de decryptoren voor oudere versies van de malware kan vinden. De kans bestaat dat dit de laatste decryptor is die Bitdefender zal moeten maken voor de ransomware. De bende achter GandCrab heeft enkele weken terug namelijk laten weten dat ze binnenkort zouden ophouden met de ontwikkeling en verspreiding van de ransomware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business