Vivo Apex 2019 - 1

Vivo liet het afgelopen jaar zien niet weg te deinzen voor het uitproberen van nieuwe technieken. Zo ook niet voor een nieuwe snellaadtechniek die met maximaal 120W zal opladen, zo is te zien in een teaser.

Advertentie

Batterijen in smartphones worden alsmaar groter, zo bevat de Asus ZenFone 6 bijvoorbeeld een 5.000 mAh-batterij. Als een batterij groter wordt, zal het uiteindelijk ook langer duren voordat deze is opgeladen. Tot een paar jaar terug was het heel gewoon om batterijen met 5V/2A op te laden, in 2019 is dat behoorlijk achterhaald. In veel goedkopere smartphones zal je deze laadsnelheid nog wel terug zien komen, maar in een high-end telefoon loopt de wattage al snel op. Het Chinese Vivo laat op woensdagavond weten aan de slag te gaan met de volgende generatie van snelladen. Met deze vorm van opladen kan je batterijen met een capaciteit van 4.000mAh in slechts 13 minuten opladen.

Vivo SuperVOOC
Beeld: Vivo, Weibo / Teaser voor Vivo’s nieuwe laadtechniek.

Vivo heeft op het sociale media Weibo een afbeelding geplaatst die ‘spreekt’ van een 120W-oplader. Het beeld van de fabrikant, een zustermerk van OPPO en OnePlus, toont alleen dat de telefoon die in de toekomst gelanceerd wordt met 120W wordt opladen. Verder laat het weten dat de techniek als Super FlashCharge in de markt wordt gezet. Als laatste meldt Vivo in de foto dat het in slechts 13 minuten een 4.000mAh-batterij op kan laden. Dat is een behoorlijke vooruitgang als je het vergelijkt met de snelste oplaadtechniek van OPPO die momenteel op de markt is: SuperVOOC. Daarmee kan je de batterij van de smartphone met maximaal 50W opladen, zo schrijft het bedrijf op zijn website.

High-end Vivo 5G-smartphone

Vermoedelijk zal het ook niet al te lang meer duren voordat de techgigant de smartphone officieel op de markt brengt. Vermoedelijk zal het toestel ook de eerste 5G-smartphone van Vivo zijn, er is namelijk een 5G-hashtag geplaatst in de afbeelding. Wat betreft de specificaties van het toestel is er verder nog vrij weinig te zeggen. Gezien de snellaadtechniek gaat het waarschijnlijk om een high-end toestel. Waarschijnlijk zal Vivo niet de enigste fabrikant zijn die met hoge oplaadsnelheden op de markt zal komen. Samsung bracht namelijk een USB-C-controller op de markt voor 100W-snelladen. Het is onbekend welke wijzigingen er worden aangebracht (aan de batterijen) om 120W-snelladen mogelijk te maken.

Advertentie