Samsung verandert wederom update-strategie Galaxy S7 (Edge)

Als je nog een Samsung Galaxy S7 in huis hebt liggen, dan is het misschien tijd om te upgraden nu Samsung de beveiligingsupdates voor het drie jaar oude toestel nog verder terugschroeft.

Toen de Samsung Galaxy S7 (Edge) op 11 maart 2016 op de markt werd gebracht, was het onbekend voor hoe lang de toestellen updates zouden ontvangen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en weten we hoe het proces is verlopen. Zoals verwacht ontving het toestel twee grote software-upgrades en draait het momenteel op Android 8.0 Oreo. Naast de software-upgrades ontving de Galaxy S7 (Edge) uiteraard ook beveiligingspatches. In april besloot Samsung om de updates per kwartaal naar de S7 uit te rollen. Inmiddels is bekendgemaakt dat de uitrol van updates elk kwartaal niet lang stand zal houden. In plaats daarvan zet Samsung de serie door naar de categorie voor ‘regelmatige updates’.

Updates Samsung Galaxy S7

Samsung heeft drie categorieën voor de beveiligingspatches: maandelijks, elk kwartaal en “other regular”. Samsung heeft nooit precies gezegd wat er onder deze categorie verstaan wordt, maar in de praktijk betekent het dat Samsung beveiligingspatches uit zal rollen als ze echt nodig zijn. Dat is bijvoorbeeld in het geval van een beveiligingslek zoals Stagefright uit 2015. Het is overigens niet zo heel erg verrassend dat Samsung deze stappen zet. Google geeft zijn eigen toestellen bijvoorbeeld ook ‘slechts’ drie jaar aan beveiligingspatches. Het is dan ook verrassend dat de Galaxy S7 (Edge) in elk geval deze drie jaar heeft afgerond – en misschien zelfs nog iets langer updates blijft ontvangen.

Samsung had in het verleden immers een niet al te beste reputatie wat betreft de updates voor zijn toestellen. Gebruik je nog een Galaxy S7 (Edge) uit 2016, dan is de tijd misschien aangebroken om naar een nieuw toestel te kijken. Zonder de beveiligingspatches is je toestel immers kwetsbaar voor aanvallen die worden tegengehouden op nieuwe smartphones. Uiteraard kan je het toestel gewoon blijven gebruiken; zorg er dan wel voor dat je bewuster omgaat met je persoonlijke gegevens op het toestel. Mocht je gaan upgraden, dan kan de S10-serie uiteraard een goede keuze zijn, mijn collega Bram Lodewijks heeft de smartphone eerder dit jaar nog uitgebreid aan zijn testen onderworpen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business